Felkészülés

2024.02.04. 16:40

Plusz pont jár felvételinél az érettségire felkészítő kurzusért az egri egyetemen

Az egri egyetem többek között biológia és földrajz tárgyakban is nyújt segítséget.

Hornyák Réka

Az egri egyetemen segítenek az érettségizőknek is

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 2024-ben is hirdet ingyenes, érettségire felkészítő kurzusokat, segítve ezzel a vizsga előtt álló középiskolás diákokat – adta hírül honlapján az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

A Biológiai Intézet biológia tárgyból tart felkészítő órákat február 13. és április 23. között. A kurzus 11 alkalomból áll, melyet online formában tartanak minden héten kedden délután négy óra és fél hat között. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Azokat a diákokat, akik az előadások 80 százalékát teljesítik, az egyetem többletponttal jutalmazza, amely az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem saját felsőoktatási felvételi eljárásában számolható el. Jelentkezni február 13-ig lehet. 

A Földrajz és Környezettudományi Intézet is indít felkészítő tanfolyamot, melynek célja, hogy megfelelő ismereteket adjanak át az emelt és a középszintű földrajz érettségi teljesítéséhez. Ez a kurzus 9 alkalomból áll, melyet heti rendszerességgel, péntekenként tartanak délután négy és este hat óra között, online formában. Az első alkalom február másodikán lesz. 

Azok, akik véletlenül lemaradnának a regisztrációs időszakról, a felkészítő alkalmak közben is tudnak jelentkezni. A többletpontok megszerzéséhez azonban itt is az előadások 80 százalékán kell részt venni. 

Bővebb információk és regisztrációhoz szükséges útmutatók az egyetem honlapján találhatóak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában