Valentin-nap

2024.02.14. 08:47

Szerelmespárok fotózkodhatnak Valentin napján a gyöngyösi Berzében

A gimnázium 11. évfolyamos osztályai fotózásra várják a szerelmeseket, a jóbarátokat, a párosokat és a páratlanokat.

Szabó István

A Berzében már várják a szerelmespárokat

Forrás: Berze Nagy János/Facebook

– Ha egy hajadon Bálint napján verebet lát, szegény emberhez fog hozzámenni – de boldog lesz. Ha azonban egy tengelice repül át felette, akkor gazdag férfi felesége lesz. Ha egy fiatalasszony Bálint napján félbe vág egy almát, amennyi magot talál benne, annyi gyermeke fog születni. Ha egy hajadon egy olyan almát eszik meg, amelynek kilenc magja van, és a magokat óvatosan a kiszemelt fiú zsebébe csempészi, garantáltan viszontszerelmet talál. Bálint-napon babérlevelet kell a párna alá tenni, így a fiatal leány megálmodja a jövendőbelije nevét. Bálint nap reggelén a szerelmes csók szerencsét hoz – olvasható a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium közösségi oldalán.

– Hogy hatásosak-e ezek a Bálint-naphoz köthető szerelmi praktikák, azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy Valentin-napon a 11. évfolyam osztályai fotózásra várják a szerelmeseket, a jóbarátokat, a párosokat és a páratlanokat két helyszínen: a bejárat mellett és a diáktanácskozóban – tájékoztatott a gyöngyösi gimnázium a Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában