Gyöngyösi esték

2024.02.09. 15:13

Szorongó világban élünk, jelentette ki dr. Zacher Gábor Gyöngyösön + fotók

A toxikológus a szorongást kompenzáló szerek és cselekvések okozta függőség zsákutcáiról beszélt, de a kiútra is rámutatott.

Szabó István

Dr. Zacher Gábor előadása a gyöngyösi Mátra Múzeumban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Mindennapi mérgeink címmel tartott teltházas előadást csütörtökön a népszerű dr. Zacher Gábor toxikológus szakorvos a gyöngyösi Mátra Múzeumban. A gyöngyösi Városom, szeretlek Egyesület szervezte Gyöngyösi esték programsorozatának mottójához – Aktuális témák, nyílt, őszinte beszélgetések – méltóan, dr. Zacher Gábor a tőle megszokott sallangmentes szókimondással beszélt. Ugyanakkor humorral is fűszerezve beszélt jelen s jövő világunk aggasztó problémáiról. 

Szó esett arról, hogy egészen a hétköznapi mérgelődéseinktől kezdve a globális világ megannyi súlyos gondjának megéléséig olyan állandó stresszhelyzetnek vagyunk kitéve, amelynek az eredménye mára az, hogy egy szorongó világban élünk. A szorongás kompenzálására használt szerek – például alkohol, drog –, illetve cselekvések – mértéktelen közösségi média-, illetve telefonhasználat – okozta függőségekről beszélve a szakorvos elmondta, hogy szerinte a tiltás e téren nem előrelépés. Eredményt elérni észérveken alapuló kommunikációval lehet, illetve olyan magatartási és életvezetési keretrendszer kidolgozásával, valamint betartásával, amelyben a szorongás oldását nem a romboló szerek, cselekvések alkalmazásával látjuk megvalósíthatónak, emelte ki dr. Zacher Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában