Pályázat

2024.02.13. 21:55

Természetbarát diákok nevezhetnek a rangos versenyre

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Madarak és fák napja alkalmából országos versenyt hirdet általános iskolai felső tagozatos tanulók számára.

Barta Katalin

A megmérettetés célja bemutatkozási lehetőség biztosítása azoknak a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal.

A Madarak és fák napja egy több mint százéves hagyománnyal rendelkező jeles nap Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünneplünk. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első Madarak és fák napját a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben. Bár azóta már több mint száz év telt el, a természetvédelem fontossága azóta sem veszített jelentőségéből.

A versenyre 10-14 éves – általános iskola 5-8. osztályos – tanulókból álló háromfős csapatok jelentkezhetnek, akik az iskolájukhoz legközelebb eső területi fordulóra jelentkezhetnek, ennek határideje 2024. március 15. (péntek). A területi forduló időpontja: 2024. április 12. (péntek).

A területi fordulón első helyezést elérő csapatok jutnak tovább az országos döntőbe, melynek időpontja 2024. május 11. (szombat), helyszíne a Gödöllői Királyi Kastély.

Részletes kiírás, jelentkezési űrlap és a versenyfordulók tematikája ide kattintva megtekinthető.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában