Figyelemfelhívás

2024.02.01. 14:10

Veszélyben voltak a markazi kisgyerekek, lépett az önkormányzat

A Magyar Közút Zrt. engedélyezte a figyelemfelhívó táblák kihelyezését a Fő úton az iskola és az óvoda környékén.

Szabó István

A figyelemfelhívó táblák a markazi gyerekek biztonsága érdekében kerültek ki a Fő útra

Forrás: Holló László/Facebook

– Több szülői bejelentés érkezett a markazi önkormányzathoz, illetve jómagam is tapasztaltam, milyen forgalmi helyzetek adódnak az iskola és óvoda környékén reggelente – közölte Holló László polgármester a közösségi oldalán

– Kezdeményeztük a Magyar Közút Zrt-nél a probléma megoldását, illetve valamilyen módon a forgalom lassítását. Ők, jelzésünkre, lecserélték az iskolánál lévő gyalogátkelőhelyet jelző táblákat nagyobb, és fényvisszaverőkkel ellátottakra. Mi olyan figyelemfelhívó táblákat készítettünk, melyek kihelyezésével felhívjuk azon autósok figyelmét gyermekeinkre, akik gyorsan haladnak járműveikkel a Fő utcán. A közút kezelőjével engedélyeztettük a táblákat, és a kihelyezésüket is véglegesítettük. Ez, bár több hetet vett igénybe,  de remélhetőleg eléri a célját, és gyermekeink biztonságosabban közlekedhetnek az intézmények közelében – fogalmazott Holló László a Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában