Mi folyik itt?

2024.02.28. 18:10

Zavaros a víz Andornaktályán és Makláron, kiderült, miért

Zavaros a víz egy ideje Andornaktályán, Nagytályán és Makláron is. A Heves Megyei Vízmű elmondta, hogy milyen munkának végeznek és miért zavaros a víz.

Heol.hu

– A települések ivóvízellátását biztosító vezetékhálózat negyven éve épült meg, nem megfelelő fektetéssel, kivitelezési hiányosságokkal. Társaságunk a kivitelezésben nem vett részt, a hálózat és műtárgyainak üzemeltetési feladatait végezzük, azokat folyamatosan karbantartjuk. A felhasználói észrevételeket okozó vízzavarosodást a csőhálózati hibák javítása során, a rendszer sajátosságaiból eredő, vízáramlási irányváltozása okozza. Ekkor az egyes utcákban jelentkező helyi problémákat hálózatöblítéssel szüntetjük meg – osztotta meg Andornaktálya önkormányzata Bárdos Zsolt, a Heves Megyei Vízmű Zrt. egri üzemegységvezetőjének közlését.

– A hasonló esetek kialakulásának esélyét csökkentendő március hóban megkezdjük Nagytálya településen a hálózat mechanikai tisztítását. A technológiai beavatkozás során Nagytálya és Maklár területén vízzavarosodás, időszakos vízhiány fordulhat elő. Rövid távú megoldásként társaságunk Nagytályán elvégzi a Széchenyi és a Napsugár utcák ivóvízhálózatát 200 méter hosszban összekötő ivóvízvezeték fektetését, ezzel javítva a település ivóvízellátás biztonságát, a vízkormányzást. Végleges megoldást egy új beruházás hozhat az Andornaktálya Rákóczi úti ellátó és távvezeték valamint az Andornaktálya-Maklár távvezeték rekonstrukciója és a Déli vízműtől induló, új nyomvonalon épített távvezeték formájában. A települések fejleszthetősége, új felhasználók bekapcsolása érdekében a Maklári szennyvíztisztító telep bővítés is szükséges, mivel az érkező szennyvíz mennyisége megközelítette a telep kapacitását – tudatta a vízmű.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás GettyImages)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában