Megosztotta az ismereteit

2024.03.03. 21:07

A Cápa az álommelóról beszélt a gyöngyösi gimnazistáknak

Balogh Levente a tudás fontosságát hangsúlyozta Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium diákjainak. A Cápaként is ismert üzletemberrel Csintalan Edina magyartanárnő beszélgetett.

Szabó István

Balogh Levente üzletember, befektető, a Szentkirályi Magyarország Kft. alapító tulajdonosa, a televízióból a Cápák között és Az álommeló című sorozatok közismert szakértője volt a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium vendége pénteken. A 2004-ben a szénsavmentes kategóriában a világ legjobb ásványvizének választott Szentkirályi tulajdonosának életéről írt Szentkirályfi című gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló mesekönyv adta a találkozó apropóját. A Cápa először a könyvről, majd a vállalkozói élet kihívásairól is beszélt.

A Cápa, Balogh Levente, Berze iskola
Balogh Levente, a Cápa a gyöngyösi könyvtárban
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Ez a könyv az életem egy része mesés fordításban. Mindig is azt vallottam, hogy a gyermekek tanítását nem lehet elég korán kezdeni. Azért íródott ez a könyv, hogy a történetem egy mesés formában hívja fel a gyermekek, fiatalok és felnőttek figyelmét a környezetünk és természeti kincseink megóvására. A Szentkirályfi nemcsak szórakoztató, hanem edukatív is. Ajánlom minden korosztály számára! Tanulságos! – emelte ki Balogh Levente.

A Cápa és a karrier 

Balogh Levente és Csintalan Edina magyartanárnő beszélgetése során megtudhattuk, hogy a milliárdos üzletembert, az egykori sokszoros magyar bajnok, 4 danos, fekete öves cselgáncsozót a sportmúltja tette, ahogy fogalmazott, ütésállóvá a vállalkozói életben. Ezért a gimnazisták figyelmét is felhívta a rendszeres sportolás testet és lelket erősítő szerepére. Ismertette a fiatalokkal a vállalkozó és menedzser típusú emberek tulajdonságait és szerepét az üzleti életben. Kiemelte, hogy a rohamosan fejlődő és szélesedő gazdasági élet mindig újabb és újabb kiaknázásra váró réseket teremt vállalkozók számára. Ezeket a hiátusokat csak nagyon magas szaktudással felvértezve, kellő szemfülességgel lehet felismerni, és következetes munkával karriert építeni. Balogh Levente hangsúlyozta a diákoknak, hogy az életben a boldogulásukhoz kiválóan kell érteni a szakmájukhoz, azaz, ne elégedjenek meg azzal, hogy oklevelet, diplomát szereznek az elvégzett iskolájukban, hanem mindenkor a lehető legtökéletesebb tudásra törekedjenek. 

Az üzletember arról is beszélt, hogy a vállalkozói világban szerzett ismereteit a Kárpát-medence közép- és felsőoktatási intézményeiben tartott előadásai révén szeretné átadni a jövő generációjának. A gyöngyösi gimnázium könyvtárát zsúfolásig megtöltő diákoktól záporoztak a kérdések a beszélgetés után, amelyekre Balogh Levente nyíltan, világosan és segítő szándékkal válaszolt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában