Tanítványok

2024.03.03. 09:50

A jövő képzőművészei állítottak ki az Agria Parkban +videó

Dr. Rostás Bea Piros és Andreja Jovic művésztanárok növendékei mutatkoznak be a műveikkel. A jövő képzőművészei illusztrációk, tanulmányok, adott témára kibontott munkák révén teszik le a névjegyüket a tárlaton.

Szabó István

Szombaton nyílt meg Egerben az A&B Többnyelvű Összművészeti Alkotóműhely kiállítása Tanítványok címmel az Agria Parkban. A jövő képzőművészei, azaz Dr. Rostás Bea Piros szobrászművész és Andreja Jovic grafikusművész, az alkotóműhely művésztanárai 41 diákjának alkotása látható az Agria Park első emeletén március 24-ig. A 7-18 éves művészpalánták illusztrációi, tanulmányai, adott témára kibontott munkái láttán az ember szíve mindig megdobban, mint mindig, ha a gyermekekről van szó, emelte ki Teleki Klára művészetpártoló a köszöntőjében. Valamennyi kiállított alkotásban magasra szárnyal a gyermeki fantázia, tette hozzá. 

a jövő képzőművészei, tanítványok, kiállítás, Rostás Bea
A jövő képzőművészei állítottak ki az Agria Parkban.
Forrás:  Gál Gábor / Heves Megyei Hírlap

A jövő képzőművészeinek tárlatát Bulla Márta iparművész, művésztanár nyitotta meg

– Sorsközösséget vállaltunk Beával és Andrejával, hogy felkaroljuk a tehetségeket, és megpróbáljuk őket elindítani azon az úton, amit mi is igyekszünk bejárni alkotó emberként. Azt gondolom, hogy a Jóisten két dolgot adott a kezünkbe: az egyik az, hogy ismerjük meg őt és a teremtett világunkat. A másik pedig, hogy alkotó emberként a munkáinkkal őt és az ember jelenlétét dicsőítsük itt a földön. Nehéz dolog, amikor különböző korosztályú gyerekeknek kell tudást, tapasztalatot átadni a képzőművészet terén. Minél kisebb egy gyermek, annál inkább belső ösztönből fest. A gyermeki fantázia annyi őszinteség hordozója, ami irigylésre méltó. A kisgyermek ugyanis az érzelmeit, még kellő szókincs hiányában, a rajzban fejezi ki. A fejlődésükhöz kell a tanár személyes varázsa. Amikor nagyobbak lesznek, akkor már szükség van arra, hogy rajzolni tanítsuk őket, hogy a háromdimenziós teret le tudják képezni kétdimenzós papírra. A kiállított alkotások láthatóan nagy szeretettel készültek, felülmúlják az adott korosztálytól elvárható átlagot – mondta Bulla Márta.

A művésztanár kiemelte a gyerekeknek, hogy nem is gondolnák, mennyi olyan meglévő, illetve újonnan kialakuló szakma van, amelyhez elengedhetetlenül szükségesek a magas szintű vizuális képességek. Bulla Márta ezért az alkotás folytatására biztatta a családjuk körében megjelent gyerekeket. Ezután az ifjú alkotók művésztanáraikkal közös fotón is megörökítették a napot.

A tárlat megnyitójának oldott hangulatát Fehér Zsombor furulyaművész, a Kerekes Band frontembere muzsikája színesítette.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában