Bringások

2024.03.20. 17:17

Bringások randevúztak a domoszlói iskola diákjaival

A magyar utánpótlás országúti kerékpárválogatott tagjai tartottak nyílt napot az iskolásoknak. Remélik, a diákok közül lesz, aki csatlakozik a bringások táborába.

Szabó István

Szerda délelőtt a kerékpározás szerelmesei igazán jól érezhették magukat a Domoszlói III. András Általános Iskola udvarán. A diákok és az érdeklődők a Kometa - Bringasport nyílt napján bringás találkozón vehettek részt utánpótlás korú országúti versenykerékpárosokkal. A domoszlói önkormányzat együttműködésével megvalósult rendezvénnyel kapcsolatban Paulenka Richárd polgármester arról beszélt portálunknak, hogy hasonló esemény még nem volt a községben.

A magyar utánpótlás országúti kerékpárválogatott tagjai tartottak nyílt napot az iskolásoknak. Remélik, a diákok közül lesz, aki csatlakozik a bringások táborába.
Utánpótlás válogatott bringások a domoszlói iskola udvarán Forrás: Czímer Tamás
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A szervezésben sokat segített a Domoszlón élő Sidló Dániel, aki tavaly a magyar válogatott tagja volt a Tour de Hongrie versenye során. Az önkormányzatunk támogatja a felkészülését a versenyekre, és most alkalom is adódott az esemény megrendezésére. Nagyon bízunk abban, hogy az iskolások között lesznek olyanok, akik a nyílt nap révén kedvet kapnak a versenyszerű kerékpározáshoz. Mi szeretnénk hagyományt teremteni a bringás találkozóból, de más tervünk is van. Szeretnénk a helyi sportegyesületben megszervezni a kerékpáros szakosztályt is, amelynek munkájába nemcsak domoszlóiakat, de a környező településeken élő fiatalokat is bevonnánk. Remélem, ez a nyílt nap is nagy lökést ad a megvalósítás útján – fogalmazott Paulenka Richárd.

A polgármester hozzátette, a szerdai alkalom már ráhangolódás is egyben az idei a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyre, melynek 3. szakasza során a mezőny ebben az évben is kétszer halad át Domoszlón, méghozzá május 10-én.

A bringás nyílt napon a legvállalkozóbbak nyeregbe pattanhattak a kerékpáros ügyességi pálya kipróbálására, vagy görgőkön tehették próbára a kerékpáros tudásukat. A kevésbé agilisak "biciklisimogatóban" csodálhatták meg a bringacsodákat. Az iskolásoknak hatalmas élményt jelentett a beszélgetés a válogatott versenyzőkkel, de közlekedésbiztonsági tanácsok is elhangzottak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában