Ízlett a csülökpörkölt

2024.03.30. 15:59

Idén már harmadszor volt ételosztás Mezőtárkányban

Az ígéretüket betartva a községi önkormányzat és a további támogatók a 2024-es évben már harmadik alkalommal szerveztek ételosztást. A művelődési ház volt a helyszín, ahol megfelelő körülmények várták az érdeklődőket, akik a meghirdetett délután egy órai kezdés előtt fegyelmezetten sorakoztak, várták az ajtó nyitását.

Sike Sándor

A mostani alkalommal csülökpörköltet kaptak tarhonyával a falubeliek. Az eseményen jelen volt Tóthné Szabó Anita. A település polgármestere portálunknak elmondta, hogy nem csak ezzel az ételosztással segítik a rászorulókat. Többféle program keretében ruha, cipő, tartós élelmiszer osztását is többször megszervezték.

ételosztás
Idén már harmadszor volt ételosztás Mezőtárkányban
Forrás: Sike Sándor/Heves Megyei Hírlap

– Az elmúlt hetekben kaptunk egy támogatás keretében több gyógyászati segédeszközt is – járást segítő Rollátort, szoba wc-t, állítható betegágyat és sorolhatnám –, mely eszközök kiosztása a szociális ágazatban dolgozók felmérése, javaslata alapján történik. Olyan személyek kapják, akiknek ezekre szüksége lehet és javítja életkörülményüket. Az adomány tartalmaz ruhákat, takarókat melyek kiosztására már az ünnepek után sort kerítünk – fogalmazott a polgármester asszony.

Elérte célját az ételosztás

Tóthné Szabó Anita úgy vélte, hogy a március végi ételosztás is elérte célját. Megfelelő körülményeket biztosítak az érdeklődőknek. Voltak, akik helyben fogyasztották el az ételt, mások hazavitték azt. Erre a lehetőségre az önkormányzat eldobható, egyszer használatos fedeles gulyásos tálakkal biztosította a feltételeket.

– Köszönöm a támogatóknak, hogy programunk mögé álltak, köszönöm Pásztor István alpolgármesternek azt, hogy ezt összefogja, szervezi és nem utolsó sorban minden alkalommal ő főzi meg a 220 adag aktuális ételt. Külön köszönet a Juventus Panoráma Kft. tulajdonosának, hogy lehetőséget biztosítanak nekünk – fogalmazott a faluvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában