Tapasztalatgyűjtés

2024.03.25. 09:35

Hargitai szakemberek voltak tanulmányúton Heves vármegyében

A delegációban voltak erdőmérnökök, szakemberek, polgármesterek. A hargitai szakemberek több helyszínt is meglátogatnak.

Molnár Helga

Heves vármegyében gyűjt tapasztalatot a Hargita megyei tanács delegációja. A hargitai szakemberek közt vannak erdőmérnök, gazdasági, oktatási szakemberek és polgármesterek, akik a magyar tapasztalatokat felhasználva, saját fejlesztéseket szeretnének megvalósítani a fenntartható erdő- és halgazdaság, illetve a környezeti nevelés terén – közölte Vigh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője.

A Mátrában is jártak a hargitai szakemberek
A Mátrában is jártak a hargitai szakemberek
Forrás: Vígh Ilona/Beküldött fotó

Az Egererdő Zrt. és a Heves Vármegye Önkormányzat által összeállított színes program egész héten tart, melyen a vármegyében több, környezeti nevelésben kiemelkedő helyszínt meglátogat a delegáció.

Kedden az Egererdő Zrt. kínált terepi programokat a résztvevőknek, ahol megtapasztalhatták Szilvásvárad ökoturisztikai jelentőségét. A hargitai szakemberek erdei iskolás bemutató foglalkozáson vehettek részt a Szalajka-völgy erdészeti múzeumaiban. Majd a pisztrángtenyésztést, a Bükk-fennsík egyedi vidékét és erdészeti kihívásait ismerhették meg. A szakmai program szerdán a Mátrában folytatódott, ahol elsőként Parád környékén nézték meg az ökoturisztikai fejlesztéseket. A Rákóczi-fa környezete, az Ilona-völgy tanösvény megtekintése után a Fehér-kő-tanösvény bemutatása következett. A Recsken létrehozott Búzásvölgyi-tó körtúra és tanösvény bemutatását tovább színesítette a kifejlesztett applikáció gyakorlati bemutatása is.

A szerdai program Kisfüzesben zárult, ahol a Barka Rendezvényporta, helytörténete kiállítás és interaktív tanösvény mellett a tematikus utak digitális fejlesztésének lehetőségeivel is megismerkedett a delegáció. Csütörtökön a Tisza-tó és a fenntartható halgazdaság nyújtott változatos programot Poroszlón.
– Bízunk benne, hogy a Heves vármegyei példák a Hargita megyei fejlesztésekben segíteni fogják a tanács további munkáját – írta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában