Értékes jövő

2024.03.18. 09:59

Hazaváró útravalóval díjaztak tíz tehetséges tanulót Verpeléten

A Forti Pectore Egyesület Heves vármegye öt településén, Verpeléten, Domoszlón, Gyöngyöstarjánban, Kálban és Parádon szervezett díjátadót. Tehetséges és szorgalmas tanulókat jutalmaztak a Hazaváró útravalón, akik kiváló tanulmányi és sporteredményekkel rendelkeznek.

Hornyák Réka

Tíz tehetséges verpeléti iskolás gyermeket részesítettek elismerésben a kiváló teljesítményükért Verpeléten. A csütörtök délutáni díjátadó ünnepségen állófogadással várták a gyermekeket és szüleiket a polgármesteri hivatalban. A Hazaváró útravaló díjátadót a Forti Pectore Egyesület kezdeményezte, amely egyesület közel egy évtizede hív életre Heves vármegye településein különböző közösségfejlesztő programokat. 

Kiváló eredményekkel rendelkeznek a hazaváró útravaló díjazottjai
Kiváló eredményekkel rendelkeznek a hazaváró útravaló díjazottjai
Forrás: Hornyák Réka/Heves Megyei Hírlap

A Forti Pectore Egyesület a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2023-ban „Hazaváró útravaló - szülőfölded megbecsülése kísérje lépteid nyomát” címmel nyújtott be pályázatot, melyre két millió forintos támogatást kaptak. A program fókuszpontjában az általános iskolás gyermekek állnak. Az egyesület Heves vármegye öt településén, Verpeléten, Domoszlón, Gyöngyöstarjánban, Kálban és Parádon szervezte meg a díjátadót. 

A Hazaváró útravaló célja a motiválás

Az iskolások egy hátizsákot, egy hordozható akkumulátort és egy díszes oklevelet kaptak. 

– Nagyobb korotokban, ha elmentek továbbtanulni, nagyon jól fog jönni ez a hátizsák és ebből mindig tudni fogjátok, hogy honnan indultatok. A hordozható akkumulátor pedig már szinte elengedhetetlen ebben a felgyorsult digitális világban, de az alapvető használata mellett szimbolizálja a bennetek rejlő energiát is. Higgyétek el, hogy minden lehetőség előttetek áll ahhoz, hogy a legjobbat hozzátok ki magatokból. Tanuljatok, bízzatok magatokban és ne féljetek tenni azért, hogy sikeresek legyetek – hangoztak el az egyesület elnökének, Csuhány Bencének a gondolatai. 

A kezdeményezés célja a tehetséges gyermekek érdem szerinti jutalmazása, további ösztönzése, helyi kötődésük erősítése. A települések polgármestereivel és az intézményvezetőkkel együttműködve szervezett ünnepségeken a további teljesítményt motiváló jutalmazás mellett állófogadással is megvendégelték a résztvevőket.  

Farkas Sándor, Verpelét polgármestere arra biztatta a gyermekeket, hogy legyenek mindig nyitottak a világra és a bennük rejlő tehetséget sose hagyják veszni. Úgy fogalmazott, fontos, hogy tanuljanak és okosodjanak ahhoz, hogy használni tudják a tehetségüket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában