Prevenció

2024.03.05. 11:00

Háziorvosi szűrési csomagok készültek Gyöngyöspatán

Először az 50 éven felüli férfiakat várják a betegségek korai felismerésére a háziorvosi rendelőbe.

Szabó István

A gyöngyöspatai háziorvosi rendelőbe új eszközök érkeztek, amelyeket a betegségek korai felismerését szolgáló szűrésekre lehet használni, adta hírül dr. Kecskés Mária háziorvos a rendelő közösségi oldalán. Közlése szerint többféle szűrési csomagot állítottak össze, amelyek előzetes bejelentkezés alapján vehetők igénybe.

– Az első szűrési csomagot 50 éven felüli férfiaknak állítottuk össze a prosztatarák, cukorbetegség, magasvérnyomás és érszűkület korai felismerésére. E csomag tartalma: prosztata rákszűrés /PSA/, illetve vércukor vizsgálat, mindkettő ujjbegyvérből, továbbá vérnyomás mérés, valamint Boso géppel végzett érszűkület vizsgálat, s ezek mellett az eredmények orvosi konzultációja. A vizsgálatok természetesen ingyenesek, körülbelül 30 percet vesznek igénybe. Elsősorban olyan személyeket várunk, akiknél ezen vizsgálatok egy éven belül nem történtek meg. Szeretnénk, ha sokan élnének ezzel a lehetőséggel. A következő vizsgálati csomagról ugyanitt tájékoztatjuk önöket – fogalmazott dr. Kecskés Mária a Gyöngyöspata Háziorvosi Rendelő Facebook-oldalon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában