Helyi adók

2024.03.09. 10:00

Helyi adók: közeleg a befizetések határideje Gyöngyösön is

Az adópótlékmentes befizetéshez fontos figyelni a dátumokat. A helyi adók fizetése lassan esedékes.

Szabó István

Gyöngyösön közeleg a helyi adók befizetésének határideje, hívja fel a figyelmet közleményében a városháza. Közlésük szerint a 2024. I. félévi helyi adók adópótlékmentes befizetése a következő időpontokban esedékes:

Az önkormányzati adóhatóság már kiküldte a helyi adók számlaegyenlegeit a gazdasági társaságoknak, egyéni vállalkozóknak
Az önkormányzati adóhatóság már kiküldte a helyi adók számlaegyenlegeit a gazdasági társaságoknak, egyéni vállalkozóknak
Fotó: Czimer Tamas / Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap
  • helyi iparűzési adó - március 18.
  • építményadó -  április 15.
  • magánszemélyek kommunális adója - április 15.

A városháza közleménye kitér arra, hogy a számlaegyenlegeket a gazdasági társaságok, egyéb jogi személyek, egyéni vállalkozók esetében az önkormányzati adóhatóság 2024. február 29-ig kiküldte az adózók – meghatalmazott képviselővel rendelkező adózó esetében a képviselő – cégkapujára, illetve ügyfélkapujára. A magánszemélyek levél formájában értsülnek, a Magyar Posta várhatóan március 20. után kezdi el kézbesíteni az adószámla kivonatokat, befizetési csekkeket tartalmazó leveleket, áll a gyöngyösi városháza tájékoztatójában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában