Dalos találkozó

2024.03.25. 12:18

Kétszázhetven nyugdíjas dalol, muzsikál együtt Pétervásárán kedden

A Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége március 26-án rendezi meg a Nyugdíjasok VII. Megyei Dalostalálkozóját. A Pétervásárai Szántó Vezekényi István Művelődés Háza és Könyvtár ad otthont a dallamok világának.

Barta Katalin

A Nyugdíjasok Heves Vármegyei Szövetsége  március 26-án rendezi meg a Nyugdíjasok VII. Megyei Dalostalálkozóját. A Pétervásárai Szántó Vezekényi István Művelődés Háza és Könyvtár ad otthont a dallamok világának. A rendezvény védnöke Eged István, a város polgármestere. Neki köszönhető, hogy biztosítja a nagy formátumú, megyei nyugdíjas rendezvényt.

Portálunk érdeklődésére Farkas Attila, a szervezet elnöke elmondta, az egésznapos dalos ünnepen  szólósok, hangszeres szólósok, dalkörök, kórusok mutatják be tudásukat, felkészültségüket. Csodálatos ajándék lesz a versenyzők tájegységet jelző, népviseleti megjelenése is.

A találkozón, 26 szólós és 21 csoport lép színpadra, közel 270 résztvevőre számítanak az előzetes regisztráció szerint. 

A nyugdíjasok részére Heves megyében meghirdetett verseny nagyon népszerű, az előadott dalok műfaját tekintve is igen változatos. Az egyéni fellépők és dalkörök, kórusok népdalokat, nótacsokrokat, katonadalokat, palóc dalokat, vidám összeállításokat hoznak a versenye.

A megye, összesen 18 településéről érkeznek a résztvevők: Eger, Egerbakta, Egerszalók, Felsőtárkány, Heves, Kápolna, Kisnána, Maklár, Nagyút, Pély, Domoszló, Gyöngyös, Tarnalelesz, Kisköre, Aldebrő, Abasár, Gyöngyöshalász, Kömlő büszkélkedhet dalosaival.

Farkas Attila bízik abban, hogy ezen a napon nyugdíjas társai ismét bizonyítják tudásukat, így szép elismerésekkel, díjakkal térhetnek majd haza. Teljesítményüket szakértő zsűri értékeli arany, ezüst bronz minősítésekkel. A rendezvény végén adják át Pétervására polgármesterének és a szövetség elnökének különdíját is.

 Minden bizonnyal élményekkel, örömökkel gazdagodva telik majd a nap, amely tovább szilárdítja a megyében működő nyugdíjas közösségeket. A legjobban szereplők idén is tovább jutnak a regionális és az országos versenyre.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Kiss Annamarie/Hajdú-Bihari Napló )

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában