Március 15.

2024.03.16. 07:52

Lőrinciben a közelgő helyhatósági választásról is szólt az ünnep

Szabó Zsolt szerint elég egyetlen rossz döntés, és minden veszélybe kerülhet.

Tari Ottó

Lőrinciben is szikrázó napsütés fogadta a Petőfi-szoborhoz felvonuló sokaságot. A megemlékezésen megjelent Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is, az önkormányzat vezetését pedig Pálinkás Péter alpolgármester és a képviselő-testület tagjai reprezentálták. Az ünnepi műsor Bocskai István operaénekes-színművész közreműködésével általános vélekedés szerint az elmúlt évek legszínvonalasabb megemlékezésévé emelte az eseményt.

Szabó Zsolt és Pálinkás Péter megkoszorúzza az emlékművet
Szabó Zsolt és Pálinkás Péter megkoszorúzza az emlékművet
Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Szabó Zsolt beszédében először Lőrincinek az 1848-as eseményekben való részvételét emelte ki, majd a június 9–ére kiírt önkormányzati választásra készülve rámutatott: Lőrinciben is van mit megvédeni. A helyiek az elmúlt években szép eredményekkel büszkélkedhettek, de még nem értek el mindent, amit megálmodtak. Most azonban van még mit tenni, mivel olyanok kezébe kerülhet az irányítás, akik a közösen létrehozott értékeiket veszélyeztetik. Egyetlen hiba, egy rossz döntés, és minden veszélybe kerülhet. Sok bölcsességet kívánok Önöknek! – fogalmazott.

Pálinkás Péter szerint a jövő elkezdődött, a szabadság, függetlenség és a béke a mi kezünkben van.

– Hiba volna azt hinni hogy egy valakin múlik a világunk, hogy egy valaki mindenre képes! Nem! Rajtunk múlik! Tudnunk kell, kivel vállalunk közösséget, és kikkel tudunk tenni a szabad, békés, nyugodt és fejlődő Lőrinciért! Hamvas Béla versének utolsó sorával zárom a mai gondolataimat, tegyük el szívünkbe, és érezzük át: „Hisz olyannak látod a világot, amilyen Te vagy!”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában