Elkezdődtek a munkálatok

2024.03.08. 09:00

Már épülnek a parkolók a hatvani Bajza-gimnáziumnál

Hatvanban a helyiek döntöttek új parkolók építéséről. Ennek eredményeként a Bajza-gimnázium mögött elkezdődött tizennégy új parkolóhely kialakítása.

Tari Ottó

A január végi képviselő-testületi ülésen ismertette Horváth Richárd hatvani polgármester, hogy hamarosan elkezdődhet a Bajza József Gimnázium mögötti parkolók kialakítása, amelyek a tavaly megszavazott Közösségi Költségvetés részeként valósulhatnak meg. Ahhoz, hogy a gépjármű-tárolóhelyeket megépítsék, az ott lévő csapadékvíz-elvezető árkokat le kell fedni, és ehhez vízjogi engedélyre volt szükség, amire hosszabb ideig kellett várni.

Az árkok lefedésével a vízelvezetést is megoldják
Az árkok lefedésével a vízelvezetést is megoldják
Forrás: Tari Ottó / Heves Megyei Hírlap

Immár a dokumentumok rendelkezésre állnak, így a napokban elkezdődhetett a kivitelezés. A városvezető korábban azt közölte, hogy a tervezett nyolc helyett tizenhárom parkoló épülhet, mégpedig a korábbiakban elfogadott költséggel. Mostanra kiderült, hogy még ez a szám is eggyel emelkedett, így tizennégy parkolóhely létesülhet, összesen 48 millió forintból.

A munkálatok már zajlanak a Petőfi Sándor utcában. A parkolókat úgy alakítják ki, hogy az árok fölé építik azokat, s ezzel párhuzamosan a csapadékvíz-elvezetést is megoldják. A tervek szerint a beruházás májusra készülhet el.

Tarsoly Imre, a Hatvani Városvédő Egyesület önkormányzati képviselője szerint az iskolai időszakban rendkívül nagy errefelé a gépjárműforgalom, s nehézséget okoz a parkolás is.

– Örömmel álltam be a közösségi költségvetésben felvetett ügy mellé. A hatvaniak véleménye alapján hoztuk meg a döntést. Fontos feladat ez, mivel ily módon biztonságosabbá tehetjük az utcát, illetve a környéket is tehermentesíteni tudjuk a járművektől – fogalmazott.

A Közösségi Költségvetés során már számtalan új beruházás valósult meg a városban, márciustól pedig indul az idei szavazás az újabb projektekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában