Csinosítanak

2024.03.28. 10:05

Megpezsedült az élet Bükkszéken

Bükkszéken a tavasz beköszöntével megpezsdült az élet. Elkészült a zöldhulladék lerakó, javítják az útpadkákat, parkolókat alakítottak ki.

Barta Katalin

Bükkszéken, lévén kiemelt gyógyturisztikai célpont, jó ideje tilos a zöldhulladék égetése. Ez a rendelkezés minden évszakra vonatkozik. Az őszi és a tavaszi  kerti munkálatok során azonban olyan nagy mennyiségű falevél, ág, gallykupac keletkezik minden portán, amit nem egyszerű újrahasznosítani. Az önkormányzat tavaly döntött úgy, hogy kialakít egy közösségi zöldhulladék gyűjtőt, ami idén április 1-től használható a lakosság számára. Sági Ferenc polgármester arról tájékoztatta a helyieket, hogy a lerakó a szennyvíztelep utáni területen kapott helyet, ahol válogatott módon, az alábbi meghatározott időpontokban veszik át a zöldhulladékot. Pénteki napokon 8-10 óra között (munkaszüneti nap esetén a következő munkanapon 8-10 óra között) adhatják le a felesleges ágakat, gallyakat, falevelet. Előzetes egyeztetés alapján a fentiektől eltérő időpontban is történhet a zöldhulladék szállítása.

Jó hír, hogy a Szabadság téren (a régi hivatal épületének helyén) parkolásra alkalmas helyeket alakítottak ki személygépkocsik részére. Megkezdték az útpadkák kijavítását is a faluban, a munkálatok az időjárás függvényében folyamatosan zajlanak. Mivel sok probléma volt a Fürdő melletti zöldparkolóval, a vízelvezetést megoldották.

A tavaszi csinosítási munkálatok folyamatosan zajlanak, ezért az esetleges kellemetlenségekért elnézést kérnek. A cél a komfortosabb, élhetőbb, szebb település. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában