Erdélyi gyökerek

2024.03.20. 18:11

Népszerű egri író emlékére ültettek fát

A Bródy Sándor Könyvtár szervezésében állítottak emléket a zászlónál az ismert egri újságírónak, írónak, Gál Elemérnek.

Szabadi Martina Laura

Fát ültettek Gál Elemér tiszteletére

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Gál Elemér tiszteletére ültettek fát szerdán az Országzászló mellett a Pyrker téren. A Bródy Sándor Könyvtár szervezésében állítottak emléket a zászlónál az ismert egri újságírónak, írónak.

– Február 28-án lett volna 95 éves, de már 2007-ben eltávozott az élők sorából. A helyi írók jeles egyénisége volt. Szatmárnémetiből indult, munkálkodott íróként, újságíróként, tanárként és pedagógiai szakíróként is – mondta Kelemenné Csuhaj Zsuzsanna szolgáltatási igazgatóhelyettes. Kiemelte, Gál Elemérnek komoly pedagógiai tapasztalata volt, a Heves Megyei Hírlap munkatársa is volt.

– Munkájával Egert erősítette, de mindig hű maradt az erdélyi származásához, szülőhelye értékeihez. A Héthavas című regénye egy hitregény, színdarab is készült belőle melyet a Gárdonyi Géza Színház is bemutatta. A helyi közösségben komoly szerepe volt, sokan emlékeznek rá. Tiszteletére az országzászló Erdély felőli oldalára ültetünk fát – mondta. A faültetés után a könyvtárban az AGRIA Irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat tavaszi számának bemutatója következett a könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában