Nyitvatartás

2024.03.27. 07:51

Mutatjuk, az ünnepek alatt mikor és hol vásárolhatsz

A közelgő húsvéti ünnepek alatt a legtöbb üzlet pénteken, vasárnap és a hétfőn is zárva tart. Akad néhány kivétel is. Mutatjuk az ünnepi nyitva tartást.

Barta Katalin

A boltok ünnepi nyitva tartását jogszabály határozza meg, így a legtöbb üzlet pénteken, vasárnap és a hétfőn is zárva tart. A nagy bevásárlási roham csütörtökre várható, Ha mégis elfeledtél valamit beszerzni, akad kivétel, akad néhány hely, ahol sürgős esetekben is vásárolhatunk.

Az ünnepi nyitva tartás miatt érdemes időben bevásárolni
Az ünnepi nyitva tartás miatt érdemes időben bevásárolni (Illusztráció)
Forrás: Kuklis István/Délmagyarország

A bevásárlóközpontok és a nagyobb áruházláncok sem nyithatnak ki: március 29-én, nagypénteken, március 31-én, húsvétvasárnap, és április 1-én, húsvéthétfőn. 
Március 28-án, csütörtökön még vásárolhatunk húsvétra, emellett március 30-án, nagyszombaton – üzletenként eltérően, de – az általános szombati nyitvatartás szerint térhetünk be az üzletekbe.

Az ünnepnapokon a nagy bevásárló központok zárva tartanak, a benzinkutaknál lévő, szupermarket jellegű üzletek közül azonban a legtöbb nyitvatart.

Kinyithatnak továbbá az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak, az önálló virágboltok, az újságosok, az édességboltok, a vendéglátó- és szórakozóhelyek, a kisebb, boltok, trafikok, ahol a tulajdonos vagy egy családtag az eladó.

A szokásos menetrend április 2-án tér vissza.  A nyitva tartások mellett a nyári időszámítással járó óraátállításra is érdemes lesz figyelni, ami március 31-ére, húsvétvasárnapra esik. Ilyenkor hajnali 2-ről 3 órára kell előretekerni a mutatókat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában