A legnagyobb elismerés

2024.03.05. 21:25

A REGEA Alapítványnál a csapatmunka jelenti a kiváló teljesítményt

A REGEA Alapítvány nagy örömmel és büszkeséggel fogadta a Magyar Pszichoonkológiai Társaság Civil Díját. A kuratórium elnöke, Psenyeczky-Nagy Klára elmondta, hogy ez a díj az önkéntesek lelkes és magas színvonalú szakmai munkájának az elismerése.

Hornyák Réka

A REGEA Alapítvány nyerte meg idén a Magyar Pszichoonkológiai Társaság Civil Díját. A társaság az idei konferenciát február 23-24-én rendezte meg, a Debreceni Egyetemen, a téma pedig az Örökzöldek és újabb trendek az onkopszichológiában volt. Szó esett a különböző terápiákról és terápiás módszerekről, újakról és régóta használtakról egyaránt, szóltak előadások a betegségek és a kezelések tévhiteiről is, a kommunikációs nehézségekről az orvosok és az ápoltak részéről, valamint az ellátási rendszer előnyeiről és hátrányairól is. 

A halottak napja a megemlékezésről, a gyertyagyújtásról szól.
Psenyeczky-Nagy Klára, a REGEA Alapítvány kuratóriumának elnöke
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A konferencián adták az MPOT Civil Díjat a REGEA - Regionális Egészségügyért Alapítványnak, erről az alapítvány kuratóriumának elnökét, Psenyeczky-Nagy Klárát kérdeztük. 

– A díjat az általunk kidolgozott és 2017-es kongresszuson elfogadott, komplex rehabilitációs programunk szerinti működésünkért és az eddigi munkánkért kaptuk. Ezzel ismerték el a kimagasló és elkötelezett szakmai munkásságunkat, a daganatos betegek teljesebb életéért és jóllétéért tett támogatásunkat. Továbbá kiemelték és elismerték az onkopszichológia szakterületén nyújtott hiteles és színvonalas információterjesztésünket a hazai onkopszichológia ismertségéért és elismertségéért – részletezte a díj elnyerése mögött álló munkát a kuratórium elnöke. 

Hozzátette, hogy a díj egy elismerő oklevél mellett egy festmény, melyet a Tűzmadárház daganatos betegei festőkörének alkotói készítettek. 

A REGEA Alapítvány önkénteseinek érdeme

– Ez többet jelent egy díjnál, ez nekünk, a REGEA-nak azt a magas fokú szakmai elismertséget jelenti, amiért nap mint nap dolgozunk. A munkánk és az alapítvány sem működne az önkéntes szakembereink és önkéntes gyógyult vagy gyógyuló segítőink nélkül, akik számára szintén a lelkes és magas színvonalú szakmai munkájuk elismerését jelenti ez a díj. Ezután is folytatjuk azt, amit eddig is csináltunk és igyekszünk megőrizni a eredményeinket. Nehéz év elé nézünk, hiszen egyre több a beteg és nem egyszerű támogatókat találni a munkánkhoz, de mi továbbra is mindent meg fogunk tenni a betegek érdekében – mondta Psenyeczky-Nagy Klára. 

Kiemelte, hogy a REGEA Alapítvány vezetősége elmondhatatlanul hálás az önkénteseknek, hiszen nélkülük nem működnének a feladat megoldások. Ez az elismerés nem más, mint a színtiszta csapatmunka eredménye. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában