Áramszünet

2024.03.20. 07:24

Sirokban két napig kis híján megáll az élet

Sirokban március 20-án és 21-én, szerdán és csütörtökön délelőtt 9 órától 16 óráig az egész településen áramszünet lesz. Kis híján megáll az élet.

Barta Katalin

Sirokban két napig, március 20-án és 21-én, szerdán és csütörtökön délelőtt 9 órától 16 óráig nem lesz áram. A szolgáltató előre értesítette az önkormányzatot, s a lakosságot az átmeneti kényelmetlenségről, Tuza Gábor polgármester pedig külön felhívta a figyelmet közösségi oldalán a várható helyzetre. 

Azt írta: Figyelem! Nem elfelejteni! Szerdán és csütörtökön áramszünet lesz a település minden intézményében, ingatlanában. Jó tanácsként azt is közölte: hűtőket, fagyasztókat nem nyitogatni, mosógépet, szárítógépet, mosogatógépet nem bekapcsolni, cirkós fűtések nem működnek, keringető szivattyúk nem működnek, ne rakják meg a kazánokat! A hidrofor nem ad vizet, számítógép, TV, rádió nem működik. 

Az említett két napon ideiglenesen nem lehet flexelni, hegeszteni, csiszolni, nem működnek a hajszárítók, robotgépek, elektromos tűzhelyek. Szóval, kis híján megáll az élet. De legalább víz és gáz lesz. 

Kicsit nosztalgiázott is, hiszen gyerekkorában se volt sokkal különb a helyzet, de túlélte mindenki, mivel volt kerekeskút, sparhelt, cserépkályha, telepes rádió, mosótekenő, vájdling a mosogatáshoz, újság, könyv. - No, nem azért, mert visszasírom, csak eszembe jutott - fűzte hozzá bejegyzésében. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában