Védőoltás

2024.03.01. 11:33

Súlyos betegség elleni védőoltást kaphatnak a gyerekek Egerben

Eger önkormányzata április 1-jétől Meningococcus B baktérium által okozott agyhártyagyulladás elleni védőoltási programot indít.

Heol.hu

Eger önkormányzata április 1-jétől Meningococcus B baktérium által okozott agyhártyagyulladás elleni védőoltási programot indít, melyben a január 1. napján és azt követően született egri lakóhellyel rendelkező gyermekek vehetnek részt. Az önkormányzat természetbeni juttatásként két oltóanyagot biztosít ingyenesen, mely igényléséhez a szülőknek egy nyilatkozatot kell kitölteniük. A nyomtatvány a hivatalban, az önkormányzat honlapján, valamint a házi gyermekorvosi rendelőkben érhető el.

A nem kötelező Meningococcus B típusú baktérium által okozott agyhártyagyulladás elleni támogatott védőoltásra való jogosultság feltételeit az önkormányzat rendeletben szabályozza. A támogatás igénybevételének feltétele többek között, hogy a támogatott gyermek egyik törvényes képviselője a nyilatkozat benyújtásakor legalább egy éve bejelentett egri lakóhellyel rendelkezzen, valamint a támogatott védőoltások igényléséről legkésőbb a gyermek négy hónapos koráig nyilatkozzon. A nyomtatvány benyújtható postán Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3300 Eger, Dobó tér 2. címre vagy személyesen hétfőtől csütörtökig 8 és 15 óra között, péntekenként 8 és 12 óra között, közölték.

A jogosultsági feltételeket a Polgármesteri Hivatal Szociális Csoportja ellenőrzi, a támogatott gyermek nevéről és a társadalombiztosítási azonosítójeléről a nyilatkozatban megnevezett háziorvost értesíti. A támogatott védőoltásra nem jogosult gyermek törvényes képviselője írásbeli tájékoztatást kap. A védőoltással (Bexsero) kapcsolatos kérdéseivel a gyermekorvosokhoz lehet fordulni.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában