Hulladék

2024.03.11. 09:54

Két konténernyi szemét gyűlt össze a Tisza-tó mentén

Rengeteg hulladékot hozott a hét árhullám. Két konténernyi szemét gyűlt össze a tóparton.

Molnár Helga

Az árhullámok levonulását követően a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) vízminőségvédelmi kárelhárítás keretében eddig 913 zsáknyi kommunális hulladékot gyűjtött össze a Tisza folyónál és a Tisza-tónál – írják. Ebből 512 zsáknyi, két konténernyi szemét a Tisza-tó partjait, 401 zsáknyi pedig a Tisza folyó középső szakaszát szennyezte.

Rengeteg szemét gyűlt össze a Tisza-tónál
Rengeteg szemét gyűlt össze a Tisza-tónál
Forrás: Közép Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság - Kötivizig/Facebook

A tapasztalatok szerint jellemzően csomagolási hulladékkal (PET-palack és más műanyagszármazék, fém italosdoboz, illetve üveg) teltek meg a zsákok, de hűtőszekrényt is kihalásztak. A vízügyi igazgatóság eddig két fuvarral megközelítően 4 tonnányi szemetet szállított el az NHSZ tiszafüredi telephelyére.

Írtunk arról, hogy a Kötivizig vízminőségvédelmi kárelhárítás keretében gyűjti össze a Tisza folyónál a Tisza-tónál az árvízzel felhalmozódott kommunális hulladékot. Beszámoltunk arról, hogy ötven éve nem volt arra példa, hogy a téli vízszintet ne tudják beállítani, ezt a hat-hét árhullám levonulása okozta. A rengeteg víz viszont rengeteg szemetet is hozott, ezt mérték fel a szakemberek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában