Turizmus

2024.03.10. 06:55

Eger tele lesz turistákkal, ide érkeznek a legtöbben az ünnepi hosszú hétvégén

A hevesi megyeszékhely a legkeresettebb úticél. Eger tele lesz turistákkal.

Molnár Helga

Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalaegerszeg a közelgő hosszú hétvége legkeresettebb úticéljai a magyarok körében a Szállás.hu foglalási adatai szerint. A legtöbb vendégéjszakából Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton részesül. Kihasználják a vendégek a közelgő hosszú hétvégét, az átlagos foglalási hossz 2 éjszaka. Eger megint nagyon népszerű a turisták körében ebben az időszakban is, derül ki a tájékoztatóból.

Eger_01_BD
Eger népszerű úticél a hosszú hétvégén is a turisták körében
Eger népszerű úticél a hosszú hétvégén is a turisták körében
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Továbbra is a wellness hódít: nagy történelmi és fürdővárosok a legkeresettebb úti célok a március 15-ei hosszú hétvégén. Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalakaros vezetik foglalási darabszám alapján a Szállás.hu toplistáját, amire még Szeged, Hajdúszoboszló, Hévíz, Sárvár és Siófok került fel. A legtöbb vendégéjszakából a jelenlegi adatok alapján Eger, Gyula, Pécs, Zalakaros és Budapest részesül. Régiók tekintetében mind a foglalási darabszámokat, mind a vendégéjszakákat illetően Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton a nyerő. Még mindig érződik, hogy a pihenés, rekreáció mozgatja a vendégek zömét: a foglalások közel 40 százaléka szól wellness-szálláshelyre, és a vendégek több mint harmada hotelt választott.

A Szállás.hu összesített bruttó szobaár bevétele alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 15 ezer forint, ami közel 9 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, igaz, előző évben nem hozott hosszú hétvégét március 15.

Eger népszerű lesz húsvétkor is a turisták körében

Eddig a tavaszi hosszú hétvégék közül az előfoglalások alapján a négynapos húsvét tűnt keresettebbnek, viszont jelenleg az utolsó pillanatos foglalások miatt a március 15-i hosszú hétvége is éppoly népszerűnek ígérkezik. Aki még nem foglalt, talál szabad szállást a közelgő hosszú hétvégére: a Szállás.hu belföldi kínálatának ötöde még elérhető. A húsvéti időszakra is még körülbelül hasonló arányban elérhetők a szabad szálláshelyek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában