Ültetés

2024.03.11. 08:00

Új virágágyások teszik szebbé Egert

Lakossági kérésre bővül Eger virágos része. Új virágágyások létesülnek a város több közterületén.

Molnár Helga

Az új virágágyások hamarosan virágokkal lesznek tele

Forrás: Eger Város Hivatalos Oldala/Facebook

A Városgondozás Eger Kft. csütörtökön lakossági kérésre a II. Rákóczi Ferenc út 27-29. számú társasház előtti zöldterületen kezdte el a munkát, ahol 2 darab 4-szer 6 méteres virágágyásokat alakítanak ki, melyekbe a szegélyezés után hamarosan olyan virágok is helyet kapnak, melyek üde színfoltjai lesznek a városnak – írja Eger Város Hivatalos Oldala az új virágágyásokról.

Az új virágágyások hamarosan virágokkal lesznek tele
Az új virágágyások hamarosan virágokkal lesznek tele
Forrás: Eger Város Hivatalos Oldala/Facebook

Az önkormányzat két évvel ezelőtt indította el a vadvirágos rét programját, mely keretében tavaly a Felsővárosban két évelő virág szolitert alakítottunk ki. A jövőben is azon dolgozunk, hogy még szebbé, élhetőbbé tegyük a várost, így több virágágyás kialakítása valósul meg Eger különböző pontjain – mondta Minczér Gábor alpolgármester a témában közösségi oldalán megosztott videóban.

A fenntartási költségek csökkentése, valamint a biodiverzitás növelése érdekében a Városgondozás a város több helyszínén – többek között a Tulipán téren, a Szarvaskői úton, a Mátyás király úton, a Kopcsik Lajos téren vagy a Vallon utcában – az egynyári virágokat évelőkre cseréli.

Tavasszal rózsákkal, évelőkkel ültetik be a Kertész úton újonnan létesült körforgalmak közül a Hadnagy úti körforgalom és az Agyagási Dezső úti körforgalom  ágyásait, illetve pótolják a Szarvas téri terelőknél kipusztult cserjéket, itt levendula, szürke cipruska, törpe gyöngyvessző vagy bordó levelű japán borbolya díszíti majd a közterületet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában