Külterület

2024.03.02. 10:52

Útépítés zajlik Markaz és a visontai erőmű között

A nagy forgalmú útszakaszon a munka befejeztével javul a munkába járók komfortérzete és a közlekedésbiztonság. Útépítés zajlik, mi több jól halad a HE-DO Kft. Markaz külterületi útjának felújításával, tájékoztatott keddi közleményében az Abasáron is telephellyel rendelkező útépítő vállalat.

Szabó István

Közlésük szerint a Külterületi közút felújítása Markazon elnevezésű projekt a markazi önkormányzat megrendelésére valósul meg. Az útépítés munkaterületét tavaly októberben vette át a HE-DO, a kivitelezésre 10 hónap áll rendelkezésre. Pintér Gábor, a HE-DO főépítésvezetője elmondta, hogy a két útszakaszból álló felújítás teljes hossza 3522 méter.

útfelújítás, he-do, útépítés
Jól halad az útépítési munkálatokkal a HE-DO
Forrás: he-do.hu

Útépítés: kátyúzás, patkanyesés, kopóréteg

– A felújítási terület Markaz közigazgatási területén belüli, de külterületen történik. A beruházást érintő útszakasz jelentős forgalmat bonyolít le Markaz és az erőmű között. A projekt eredményeként jelentősen javulhat a munkába járók komfortérzete, és biztonságosabbá válik az útszakasz használata. A felújítás során kátyúzás, a meglévő utak csatlakozásánál teljes aszfaltmarás szükséges, majd ezt követően a teljes útszakaszon kopóréteget építünk, kialakítjuk az útpadkákat, a meglévő árokszakaszokat kitisztítjuk és profilozzuk. A HE-DO szakemberei 2023-ban mindkét szakaszon végeztek a padkanyeséssel és a kátyúzással, illetve az árokprofilozás jelentős részével is. Idén február közepétől folytatódnak az árokprofilozási, a burkolatmarási munkálatok, ezt követően az aszfalt kopóréteg- és a nemesített padkaépítés következik. Mindig örömmel tölti el az embert, amikor a lakhelyéhez közel dolgozhat, és teheti szebbé az épített környezetet, megkönnyítve ezzel az itt lakók mindennapi életét – számolt be a munkafolyamatokról Pintér Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában