Önkéntesek segítettek

2024.04.28. 10:49

A Te Szedd! akcióval az Eger-patakot is megtisztították + fotók

Közel harminc önkéntes szedett szemetet Egerben a patakparton, szombaton délelőtt. A városgondozás a Te Szedd! akciót egybekötötte a patak partjainak fűnyírásával, hiszen idén korábban indult növekedésnek a fű, mint az előző években.

Hornyák Réka

Megtisztították az Eger-patakot

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Városgondozás Eger Kft. is csatlakozott az országos Te Szedd! akcióhoz. Szombatra hirdették meg az önkéntes szemétszedési programot az egri lakosoknak, ami nagy sikert aratott, hiszen a résztvevők száma megközelítette a 30-at. Érkeztek önkéntesek az egri Polgármesteri Hivatalból, az Eger Termál Kft.-től, a Gyöngyház Egyesülettől, a B és Z Trend Kft.-től, valamint a lakosság köréből is.

Eged István Renátó, a Városgondozás ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a résztvevők kisebb csapatokba osztva végigjárták az Eger-patak belvárosi szakaszát. A Hadnagy utcától a Malom utcáig, egy több mint két kilométeres távon vezetett az útvonal, az önkéntesek a patak partszakaszán és néhány helyen a patakmederből is gyűjtötték a hulladékot. Összesen 30 zsáknyi szemetet szedtek össze, melyeket a jövő hét elején szállítanak el. Az összegyűjtött tárgyak nagy része italos doboz, flakon és üveg volt, amiket újra lehetett volna hasznosítani, ha a járókelők a szelektív hulladékgyűjtőbe helyezik, nem pedig a patakba dobják. 

Sikeres volt idén is Te Szedd! akció Egerben

– Öröm volt látni, hogy ennyien csatlakoztak a kezdeményezéshez és együtt tisztíthattuk meg az Eger-patakot és környékét. Szomorú, hogy ilyen akciókra szükség van, mert vannak olyanok, akik felelőtlenül eldobálják a szemetet, annak ellenére, hogy rengeteg köztéri hulladékgyűjtő áll rendelkezésre. Ugyanakkor jó látni azt is, hogy vannak lelkes helyiek, akik tenni akarnak a környezetünk tisztaságáért és hajlandók a szombat délelőttjüket önkénteskedésre áldozni. Én már harmadik alkalommal veszek részt a Te Szedd! akcióban és látom, hogy évről évre egyre népszerűbb a kezdeményezés, egyre többen csatlakoznak, így várunk szeretettel mindenkit jövőre is – fogalmazott Eged István Renátó, aki sikeresnek ítélte meg a programot. 

A Városgondozás Eger Kft. a szemétgyűjtéssel párhuzamosan a patak partjainak fűnyírását is elvégezte a belvárosi szakaszon, ezután következnek a külvárosi részek. Az önkormányzat megrendelése alapján ezt évente háromszor kell elvégezniük, az idei első fűnyírás a korábbi évekhez képest jóval hamarabb volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában