Poézis

2024.04.05. 18:42

A Vers tér idén is a költészetről és a művészetekről szól Gyöngyösön

Az idei rendezvényt dr. Fülöp Lajos nyelvész, etnográfus emlékének szenteli a városi könyvtár, A Vers tér idei sztárvendégei Szávai Viktória és Kardos-Horváth János lesznek.

Szabó István

Idén is lesz Vers tér rendezvény Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Pénteken a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban sajtótájékoztatón ismertették a szervezők az április 11-i, immár hagyományos Vers tér rendezvényeivel kapcsolatos tudnivalókat. Szekeresné Sennyey Mária könyvtárigazgató elmondta, hogy 2018-ban volt az első Vers tér, Vachott Sándor születése 200. évfordulóján.

– Az első alkalmat dr. Fülöp Lajos gyöngyösi nyelvész, etnográfus nyitotta meg, aki tavaly decemberben hunyt el. Az idei, 7. Vers teret az ő emlékének szenteljük. A megszokottól eltérően nem a Fő téren, hanem a könyvtárparkban zajlanak az események. Egy egy kicsit bensőségesebb helyszín, ahol minden korosztály jól érezheti majd magát – fogalmazott Szekeresné Sennyey Mária.

A Vers tér előestéjén Szávai Viktória Jászai Mari-díjas színművésznő önálló este nyitja a csütörtöki, egész napos programot. Április 11-én – József Attila születésnapján – a költészeté lesz a főszerep a könyvtárparkban. az óvodásoktól a legidősebb korosztályig lehet szavalni. Irodalmi és képzőművészeti pályázatok eredményeit hirdetik ki, lesz versfal, költők sátra, könyvvásár és erkélykoncert. Három különböző műsorral lép a nagyérdemű elé Kardos-Horváth János, a Dal 2021-nyertes Kaukázus frontembere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában