Defibrillátor

2024.04.21. 16:04

Nagylelkű ajándékot kaptak Ben bácsitól a sirokiak

Egy idős holland származású úr, Ben bácsi különleges ajándékot adott a sirokiaknak. Két defibrillátorral gazdagodtak a helyiek.

Barta Katalin

Defibrillátort kaptak ajándékba a sirokiak

Forrás: Beküldött fotó

Tovább nőtt a siroki és kőkúti lakosok biztonsága, köszönhetően egy holland származású, de ma már magyar állampolgárnak. A településen több mint 22 éve élő Vonk Bernardus Jan, mindenkinek, csak Ben (bácsi) nyolcvanadik születésnapja alkalmából kettő darab defibrillátort ajándékozott Siroknak. Ebből az egyik a községháza ablakában lesz elhelyezve, egy pedig Kőkúton, valószínű a Szent László kápolna előtt.

Defibrillátort kaptak ajándékba a sirokiak
Defibrillátort kaptak ajándékba a sirokiak
Forrás: Beküldött fotó

Ben Bácsinak nem ez az első jó téteménye, hiszen minden Mikulásra az iskola tanulói csomagot kapnak tőle, hatvanadik, hatvanötödik, hetvenedik, hetvenötödik születésnapja alkalmából is megvendégelt egy-egy csapatot. Barátsággal, jóindulattal, támogatással fordul mindig az emberek felé, bizonyítja ezt a mostani nagylelkű és igen hasznos ajándéka is.

Az eszközöket Végh Sándor a Rextra Kft. műszaki menedzsere szállította el az önkormányzathoz, és egyben megtartotta az alapszintű oktatást is a defibrillátor használatához. Első alkalommal tizenhatan vettek részt az oktatáson. 

Tuza Gábor polgármester szeretné, ha minél többen megismerkednének az eszköz helyes használatával, ugyanis, ha valaki nem megfelelően használja, akár életveszélyes is lehet, mind a beteg, mind a segítségnyújtó részére. A község vezetője Sirok minden lakosa nevében, megköszönve a nagylelkű ajándékokat, jó egészséget és hosszú életet kívántam Ben Bácsi nyolcvanadik születésnapja alkalmából.

Az új életmentő eszközök mostantól nem csak az itt élők, hanem a településre látogatók, vagy éppen csak az átutazók számára is nagyobb biztonságot jelent. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában