Egymillió forint

2024.04.12. 15:36

Egymillió forint adományt nyújtott át a K&V a gyöngyösi kórháznak

A cég szeretne hozzájárulni a kórházi szolgáltatások színvonalának emeléséhez. Az egymillió forint gyorsan fogyó műtői textíliák, munkaruhák árát fedezi.

Szabó István

Varga Viktor (balról), Varga Bálint, dr. Assani Omar és Előházi János, a Bugát Pál Kórház Alapítvány kuratóriumi elnöke az adomány átadásakor

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

Egymillió forint adományt adott át pénteken a markazi székhelyű, gyöngyösi telephellyel rendelkező K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. a gyöngyösi Bugát Pál Kórháznak. A cég képviseletében Varga Viktor és Varga Bálint ügyvezetők nyújtották át dr. Assani Omar megbízott főigazgatónak a felajánlásukat. Varga Viktor elmondta, hogy nagyon örülnek a kórházzal való kapcsolatuknak.

– A K&V alapításának 35. évfordulóján indult el az együttműködés azzal, hogy megkerestük a kórházat, miben tudunk segíteni az intézménynek. Mi azt gondoljuk, hogy Gyöngyösön jelen lévő vállalatként a mi felelősségünk is az, hogy a városban milyen az életszínvonal, milyen szolgáltatások működnek. A kórházi szolgáltatásnak nagy jelentősége van abban, hogy egy város mennyire élhető. Ehhez mindenképpen szeretnénk hozzájárulni – fogalmazott Varga Viktor.

Dr. Assani Omar elmondta, hogy a pénznek természetesen mindig van helye, nagyon hálásak a felajánlásért. 

– Az adomány összegét munkaruhákra, illetve műtői textíliákra fogjuk költeni. Ezekből gyakran szükséges az utánpótlás, mert erős vegyszerekkel fertőtlenítik, magas hőmérsékletű vízzel mossák őket, így gyorsan elhasználódnak. A kórházat ugyan az állam tartja fenn, de az a gyöngyösi és a város környékén élő embereké, az ő egészségüket hivatott szolgálni. Azt szeretnénk, ha az emberek nem kerülnének kórházba, mert védik az egészségüket, de ha már muszáj igénybe venniük az ellátást, akkor olyan környezetbe érkezzenek, ami megfelelő. Ehhez nagyban hozzájárulnak a támogatások. Azt gondolom, hogy a civil szervezeteknek, a vállalkozásoknak, a környéken élőknek nagyon fontos szerepe lehet ebben. Nincs kis támogatás, sok kicsi sokra megy. Minden egyes ilyen gesztus hasznos – emelte ki dr. Assani Omar.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában