Egészséges életmód

2024.04.08. 18:22

Élvezetes volt az éjszakai mozgás Hatvanban + fotók

Az egészséges életmód népszerűsítése jegyében ismét megszervezték a Mozgás éjszakáját Hatvanban. A szervezők szerint a programon csaknem ezren vettek részt.

Tari Ottó

Élvezetes volt az éjszakai mozgás Hatvanban

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Albert Péter

A tavalyihoz hasonlóan most is változatos mozgásformákat próbálhattak ki a sportcsarnokba látogatók. Egyebek mellett aerobic, spinning és különböző táncoktatások közül lehetett választani.

Az egyik teremben a jóga és cardio edzés mellett többféle táncoktatás várta a mozgás szerelmeseit, az idősebb korosztálynak volt senior örömtánc, a társastáncon a cha-cha-cha alaplépéseit lehetett elsajátítani, és a salsára is sokan voltak kíváncsiak. Az előtérben sakktábla, ping-pong és csocsóasztal csalogatta az érdeklődőket, míg a küzdőtéren kialakított sarokban a többi között reflex- és mászófalat, valamint dartsot lehetett kipróbálni. A tollaslabdapályán csapatokban is lehetett bizonyítani. A gyerekeknek külön készültek a szervezők kapura rúgó és célba dobó feladatokkal, de népszerű volt az ülőfoci is.

A nagyszínpadon is sorra érték egymást a programok. Egyebek mellett az aerobichoz, a latin tánclépéseket tartalmazó fitnesz programhoz, a zumbához is lehetett csatlakozni, a biciklizés kedvelői pedig spinningen tekerhettek. Nagy volt az érdeklődés Katus Attila világbajnok aerobik sportoló úgynevezett best body edzése iránt is.

A városbeli sportesemények ezzel nem értek véget, április 27-én tartják a futófesztivált a Damjanich-középiskolánál, azaz a DISZI-nél. Itt a résztvevőknek több távon lesz lehetőségük rajtvonalhoz állni. Mindezek mellett ebben az időben az iskolában az egészségnapon többféle vizsgálaton lehet majd részt venni, így vércukorszint mérésen, hallásvizsgálaton, de a helyszínen az érdeklődőknek szakemberek a dohányzásról történő leszokáshoz is adnak tanácsokat.

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában