Közösség

2024.04.13. 20:23

Énekelt, táncolt a munkaügyes és az orvos is Egerben + fotók, videó

Az Ismert egriek más szerepben című zenés műsor már tizenhatodik alkalommal kutatta fel a rejtőző tehetségeket Egerben.

Szabadi Martina Laura

Ismert egriek más szerepben. Ezúttal is nagy siker volt a rendezvény

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Orvosok, munkaügyesek vagy hivatali dolgozók mutatták meg szombaton a 16. alkalommal megszervezett Ismert egriek más szerepben nevű zenés műsorban azt, hogy nem csak munkájukban jók. Az Ezüstidő Szabadidős Egyesület elnöke, Fűrész János kiemelte, úgy látja, sötét időket élünk.

– Az ajtó alatt szivárognak be eszméletlen ideológiák, és nekünk nemzeti kultúránkkal kell megmutatnunk a világnak, hogy vagyunk és élni akarunk – fogalmazott a megnyitón.

Elmondta, a műsort 16 éve indították azért, hogy felkutassák azokat a rejtőző tehetségeket, akik valamilyen színpadi képességgel bírnak. 

– Nagyszerű emberek akik munkájuk révén ismertek, de másban is jók, büszkék vagyunk rájuk. Idén 31 ember szerepel, mindig vannak új jelentkezők. Kevés a tehetség ha nincs meg a bátorság, nem könnyű egy más jellegű életpálya után megjelenni a színpadon. Mindenkit várunk, foglalkozástól függetlenül, van köztünk lakatos, orvos, tanár is – monda Fűrész János. 

Minczér Gábor alpolgármester nyitotta meg az eseményt, ő azt emelte ki, hogy az Ismert egriek nem csak kulturális területen fontos színfoltja a városnak, hanem közösségépítés szempontjából is a művészet és az önkifejezés területén.

– Eger sok mindenre büszke lehet: történelemre, hazaszeretetre, bátorságra, sportra, de civil szervezeteire is, melyből szerencsére sok van a városban. Ezek az önszervező csoportok a közösségfejlesztést tűzték ki célul ki-ki a maga módján és területén. Ma délután egy olyan közösségben lehetünk, melynek egyik része bemutat valamit a lelkes támogató közönségnek. A színvonalas délután pedig lesz egy beszélgetés, ahol ismerkedhetnek. A mostani bezárkózó egocentrikus világban szerintem nagyon fontos, hogy nyissunk egymás felé. Eger kulturális palettájának ez egy kicsi, de különleges része, ahol kiszakadva a hétköznapokból teljesen más oldalról mutatják meg magukat az egriek és egy kicsi vetélkednek egymással – fogalmazott.

Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő a nézőtéren foglalt helyet, kérdésünkre elmondta, a programot civilek szervezik civileknek, ők a társadalom szövete.

– Ők azok, akik visszacsatolást nyújthatnak a döntéshozóknak, ők azok, akik a mindennapokban tesznek kisebb-nagyobb közösségeikért. Egy ilyen meghívás minden fellépőt inspirál, kikapcsol. Sokukat ismerem, biztos vagyok abban, hogy segít nekik minden a hétköznapi hivatásukban – mondta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában