Jegyzet

2024.04.03. 19:49

Feltámadás

Gidai Zsanett

Minap megjelent egy cikk, hogy az embereket már nem érdekli a húsvét, csak a hosszú hétvégi pihenés kecsegtető, meg az evés-ivás. Pedig szerintem Jézus kereszthalála és feltámadása közelebb áll az emberekhez, mint azt sokan gondolnák. 

Nemcsak akkor kerül közel hozzánk a feltámadás, amikor a halál is, hanem sokkal hétköznapibb esetekben is eszünkbe juthat a misztérium. Mindenki életében vannak gondok, kisebbek vagy nagyobbak, de mindenképpen gondok, amik szenvedéssel járnak: szakítás, szerettünk halála, betegségek, fájdalmak, mindennapi problémák, de mégis felülkerekedünk ezeken. Minden komolyabb gondba kicsit belehal a lelkünk, de valahogy minden esetben túllépünk ezeken, megküzdünk a problémákkal. Így szerintem minden megélt kínból való kilábalást lehet feltámadásnak tekinteni, hiszen szenvedtünk, de aztán mégis sikerült túllépni ezeken a gondokon. 

Másik szemszögből úgy is gondolhatunk a feltámadásra, mint csodára. Rengeteg csoda vesz minket körül. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, rengeteg kis apróság van, amik minden ember életében bekövetkeznek, és vagy észrevesszük őket, vagy nem. Azok nyitottabbak a csodákra, akik már átéltek olyan eseményt, amire nincs magyarázat. Persze akadnak olyanok, akik legyintenek arra is, ha egy halál szélén álló beteg felépül, vagy ha valaki a legyőzhetetlennek hitt betegségen felülkerekedik, és megújulva éli mindennapjait. 

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában