Vasútállomás

2024.04.17. 17:40

Felújították az Állomás tér előtti utat Egerben

Az egykor hepe-hupás területen szegélyátépítések, burkolatfelújítások valamint járdafelújítás valósult meg.

Heol.hu

Több évtizedes probléma oldódott meg a vasútállomásnál, hosszú várakozás után megújult és átadásra is került az Állomás tér előtti szakasz, tette közzé az önkormányzat Facebook oldalán.

Az önkormányzat beruházásának keretében szegélyátépítésekre, burkolatfelújításokra valamint járdafelújításra került sor. Januárban számoltunk be róla, hogy olvasónk szerint pocsék állapotú a vasútállomás előtti terület. Hozzátette, szerinte nem csak az a probléma az Állomás térrel, hogy a vegyes útfelület töredezett, kátyús és egyenetlen – így balesetveszélyes –, azt is nagy gondnak tartja, hogy a városba vonattal érkezők ilyen állapotokkal szembesülnek elsőként.

Az állomás környéke évek óta nincs tökéletes állapotban, a félig-meddig aszfaltos, máshol macskaköves burkolatra időről-időre panaszkodnak a helyiek. Olvasónk jelzése nyomán akkor érdeklődtünk az önkormányzatnál, Mirkóczki Ádám polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy részben megújul a terület. Annak ellenére végzi a munkát az önkormányzat, hogy MÁV területről van szó, mert látják, hogy évek óta nem oldódik meg a probléma.

– Az állomás előtti tér nem önkormányzati terület, hanem MÁV tulajdon. Ennek ellenére (mivel a problémát ismerjük) a tavalyi évben engedélyt kértünk és kaptunk a MÁV-tól, hogy saját költségen felújítsuk, amennyire lehet rendbe tegyük a teret. Az érvényes közbeszerzési eljárást már lefolytattuk és a soron következő bizottsági ülésen eredményt is hirdetünk, amely után az időjárási körülmények figyelembevétele mellett, várhatóan a tavasz folyamán megkezdődik a terület felújítása – közölte portálunkkal a polgármester. Arról is érdeklődtünk, hogy esetleg a Tervezett Intermodális Csomópont (IMCS) terve befolyásolta-e eddig a felújítást, de erre azt a választ kaptunk, hogy az IMCS terve semmilyen formában nem befolyásolja ezt az önkormányzati beruházást. Mint ahogy arról már beszámoltunk, az IMCS a Modern Városok Programból valósult volna meg, de azt leállította a kormány. Viszont sokak szemét szúrja a vasút melletti foghíjtelek is, amelyre tulajdonosa üzletet épített volna. Mint ismert az IMCS ezt a területet is érintené, 2023 őszén pedig ez a Városi Urbanisztikai, Klíma és Környezetvédelmi Bizottság egy ülésén is téma volt: a Deák utcai hatalmas foghíjtelekre élelmiszerüzletet tervezett a tulajdonos, de a bizottság a tervet hiányosnak találták, illetve arra is kitértek, hogy a belvárosi buszpályaudvar teljes kiköltöztetését is ellehetetlenítheti a beruházás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában