A zene ereje

2024.04.13. 15:19

Fúvósok lepték el a Kis-Dobó teret Egerben + videó, fotók

Két iskola növendékei adtak közös koncertet Eger szívében.

Szabadi Martina Laura

Zeneiskolások lepték el a Kis-Dobó teret

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az egri Farkas Ferenc Zeneiskola és a Hórvölgye Alapfokú Művészeti Iskola adott közös fúvószenekari koncertet szombat délelőtt a Kis-Dobó téren.

– Nagy Attila évfolyamtársammal gondoltunk egyet, és úgy döntöttünk, a két iskola közös koncertet szervez. Hiszen az egyik legjobb módja a zene szépségének megismertetésére, hogy közösségben, zenekarban játszanak növendékeink– mondta az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola tanára, Juhász András.

A 45 perces koncerten együtt léptek fel a két intézmény fúvósai, kezdésként Üdvözlet, majd a Jászkun induló szólt. Az intézmény fontosnak tartja az együttműködést más iskolákkal, tavaly októberben a lengyelországi Przemyslből érkező vendégeikkel játszottak a zene világnapján.

– Közösségformáló ereje van. A zeneiskola növendékei megtapasztalják, hogy milyen jó együtt létrehozni valamit, barátságok szövődnek. A zene tehát nem csak a művészeti értékét adja, rengeteg más hozadéka is van – emelte ki akkor Gulyás László igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában