Takarékosság

2024.04.04. 12:07

Ingyenes LED-csere program indul Pétervásárán

Lakossági LED-csere program indul Pétervásárán, melynek keretében ingyenesen juthatnak energiatakarékos LED-izzókhoz. Mutatjuk, mit kell tenni április 30-ig.

Barta Katalin

Ingyenes lakossági LED-csere program indul Pétervásárán - adták hírül a város közösségi oldalán. Ezúttal a régi izzókat sem kell leadni, csupán az alábbiakra odafigyelni. Ingyenesen juthatnak energiatakarékos LED-izzókhoz azok, akiknek a nevén villanyszámla található és regisztrálnak a Ledcsere.hu oldalon. 

Led, LED-csere program, energiatakarékos
Ingyenes LED-csere program indul Pétervásárán (Illusztráció)
Fotó: Andrey_Popov / Forrás: Shutterstock

A regisztrációs időszak 2024. április 30-ig tart. Az igénylések feldolgozását követően, várhatóan 2024. júliusában szállítják az önkormányzathoz a LED-izzókat. Fontos, hogy Ledcsere.hu oldalon a regisztrációs űrlap utolsó oldalán Pétervásárát jelöljék meg átvevőhelyként!

További részleteket Pétervására honlapján (Petervasara.hu) találhat, illetve érdeklődhet a polgármesteri hivatalban személyesen, vagy telefonon.

Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, amely a teljes villanyköltség közel harmadát jelenti. A LED-fényforrások előnye, hogy használatuk jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, 10 éves élettartamának köszönhetően pedig használójuk sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. A fent leírtak fényében nem kérdés, hogy hosszú távon a LED-világítás jelentős előnyökkel bír a hagyományos világításhoz képest.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában