Közönségszavazás

2024.04.09. 16:50

„Jól választott ösvény” – átvette díját Baráth Zoltán, az Év embere

A megyeházán adták át portálunk közönségdíjait. Az Év emberét, Baráth Zoltán színészt, rendezőt meghatotta és megerősítette a közönség elismerése.

Szabadi Martina Laura

Átvette díját Baráth Zoltán, az Év Embere

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Habár a Heves Vármegyei Önkormányzat is számos díjjal ismeri el a szakmai és közéleti, kimagasló teljesítményt, mégis nagy öröm, hogy a Heves Megyei Hírlap és a heol.hu közönségdíjának immár másodszor adhatunk otthont a történelmi vármegyeházán – monda dr. Juhász Attila Simon, a vármegyei közgyűlés elnöke kedden portálunk díjainak, az Év embere és Év sportolója elismerések átadásán. 

– A legszélesebb kört öleli fel egy-egy közönségszavazás, a vármegye lakói dönthették el, ki érdemes szerintük a díjazásra 2023 évi teljesítménye alapján. Olyan jelöltek voltak versenyben, akiknek munkássága példaértékű, méltó a figyelemre és az elismerésre. Szakértelmük és munkájuk, közéleti tevékenységük az egész vármegye előtt példa lehet. Kívánom a közönségszavazás nyerteseinek, hogy még sokszor hangozzon el nekik a Himnusz, s a díj adjon nekik lendületet további munkájukban – emelte ki dr. Juhász Attila Simon.

Kühne Gábor, a Heves Megyei Hírlap és a Heol.hu főszerkesztője megköszönte az elnöknek, hogy a vármegyeházán, közösen fogadhatták a nyerteseket, méltó keretet adva ezáltal az elismerésnek, ezzel is erősítve az önkormányzat és a lap közti hagyományosan szoros kapcsolatot.

– A néhány esztendeje új formába öltöztetett Év embere - Év sportolója szavazás eredeti, s azóta is fókuszban tartott gondolata az, hogy ráirányítsuk olvasóink figyelmét a szűkebb pátriánkban működő civil szervezetekre, sportegyesületekre, kiemelkedő teljesítményt nyújtó egyénekre, alkotókra, sportolókra, méghozzá oly módon, hogy az elismerések sorsáról - internetes szavazáson keresztül - maguk az olvasók dönthessenek. Ennek eredményeként adhatjuk most át a győzteseknek az Év embere 2023, illetve az Év sportolója 2023 díjakat – fogalmazott.

A Heves Megyei Hírlap és a heol.hu február 1-jén indította útjára Az év embere közönségszavazását. Az Év embere jelöltjei kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt évben, életművükkel gyarapították régiónkat 2023-ban. Célunk az volt, hogy olvasóink segítségével díjazzuk és elismerjük nem mindennapi munkásságukat, a legtöbb szavazat az Év embere kategóriában Baráth Zoltánra, a Gárdonyi Géza Színház színészére érkezett. A díjat a főszerkesztő és a közgyűlés elnöke adták át, a méltatásában kitértek arra, hogy nem csak az egri Gárdonyi Géza Színház színészeként, de lokálpatriótaként Egerszalókért is munkálkodik:

Baráth Zoltán színész, rendező, színháztörténész, drámapedagógus, bibliaoktató, a 25 éven át működő Babszem Jankó Gyermekszínház alapítója és művészeti vezetője, a Gárdonyi Géza Színház gyermekelőadásainak színész-rendezője, a színház dramaturgja, aki fáradhatatlan energiával és alázattal dolgozik a gyermekekért, színházi nevelésükért. Saját bevallása szerint mindig is színész szeretett volna lenni. Gyermekkori álma valósult meg azzal, hogy a Gárdonyi Géza Színház színpadán bújhat bele különböző karakterekbe. A Babszem Jankó Gyermekszínház évtizedei alatt olyan interaktív, rendhagyó és klasszikus előadások létrehozásában működött közre kezdeményezőként, melyek a különböző művészeti ágak felismerhető ötvözésével, sajátos nyelvezetével egy jellegzetesen babszemes" stílussá forrták ki magukat. A Gárdonyi Gáza Színházban színpadra vitt előadásokban is fontosnak tartja, hogy a gyerekek igényesen kialakított és humorral átszőtt történetekben gyönyörködhessenek, színpadon, tantermekben, vagy óvodai csoportszobákban egyaránt. A gyermek- és ifjúsági produkciók mellett nagy figyelmet szentel a tradicionális, felnőtteknek készülő igényes szórakoztatásnak. Munkáját, szabadidejét tevékenyen áthatja az empátia, az emberekkel, a környezettel való törődés fontossága. Baráth Zoltán értékteremtő tagja az egri kulturális életnek, és szívén viseli lakhelye, Egerszalók közösségi életének ápolását is.

Portálunk kérdésére a díjazott kiemelte, ugyan egy közönségdíjról van szó, de – lévén színművész – szakmai visszajelzésnek is érzi.

– Nagyon meglepett az eredmény, de természetesen nagyon jó érzés, hogy az olvasók úgy döntöttek, hogy nekem adják. Ugyanakkor úgy vettem át ma ez a díjat, mintha mind a 10 jelölt közül csak az egyik lennék, aki mindannyiunk nevében átveheti. Ez a közös játékunk volt, s persze nagyon szép számomra, hogy így zárult. Mindenképpen felhajtóerővel bír az elismerés, hogy az az út, amin járok, jól választott ösvény, s talán a legfontosabb, hogy ezt megtarthassam – fogalmazott a díjazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában