Lezárult a szavazás

2024.04.25. 16:08

Hatvanban a helyiek döntése alapján újabb grund és mezítlábas ösvény is épül

A legtöbben a Vadaspark fejlesztésére szavaztak. Rekordszámú szavazat érkezett az idei Közösségi Költségvetésre.

Tari Ottó

A napokban lezárult a Közösségi Költségvetési idei szavazása. A hatvaniak most huszonkét projekt közül választhattak, a korábban jóváhagyott listából választhatták ki, mire költsön el a város 100 millió forintot.

kölyökaréna, hatvan, közösségi költségvetés
Tavaly a Kölyökaréna épült a Közösségi Költségvetés keretein belül
Tavaly a Kölyökaréna épült a Közösségi Költségvetés keretein belül
Forrás: Beküldött fotó

Összesen 2500-an vettek részt a szavazáson, a voksok többsége, 2100 szavazat online érkezett a polgármesteri hivatalba. A legtöbben a vadaspark fejlesztését támogatnák, ami alapján fejlesztik a bivalyok, szürkemarhák és dámszarvasok területeit, felújítják a kilátót és egy szivattyúházat is építenek.

A további, a lakosság által támogatandó feladatok figyelembe vételével okos zebra létesül a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Gesztenyéskert óvoda előtt. Sokan voksoltak a fásításra is, így 30 fát és 400 cserjét ültetnek el a Tabán úton és a belvárosi temetőben. Három különböző helyszínen pedig új térfigyelőkamerákat telepítenek, ezzel növelve a város közbiztonságát.

– Az elmúlt években gyakorlattál vált, hogy mi, hatvaniak együtt döntünk. Közösen határozzuk meg a célokat. Ennek példája a Közösségi Költségvetés is, amiben a városban élők mondják meg, hogy mire költsünk el 100 millió forintot. Örömmel tapasztaljuk, hogy milyen népszerű ez a kezdeményezés, hiszen évről-évre egyre többen vesznek részt a szavazáson. Köszönöm mindenkinek – nyilatkozta Horváth Richárd polgármester.

A hatvaniak döntése alapján fejlesztik a közvilágítást, mégpedig huszonegy lámpaoszloppal. Építenek továbbá a Zagyva-ligetben egy „mezítlábas” ösvényt, ami 30 méter hosszú lesz.

Nagyon népszerű az újhatvani grund, ezért ennek mintájára a Sárkányközben is kialakítanak egy sportolásra alkalmas közösségi teret multifunkcionális pályával. Bővítik a tavaly elkészült népkerti kölyökarénát, majomlétra, függőágy, csúszda, láncos gerenda és homokozópult beszerzésével.

Ez volt a negyedik Közösségi Költségvetés a városban, a korábbi szavazatok alapján már 19 projekt valósult meg a hatvaniak döntése alapján.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában