Medve jár

2024.04.10. 13:11

Medve nyomára bukkanhattak a túraútvonalon

Nyomokat találtak Mátranováknál. Vármegyénktől észlelt medvétől származhat.

Heol.hu

Mátranovák közelében az Országos Kéktúra útvonalán, a település északi erdeiben, mintegy egy kilométerre a lakott területtől medvenyomokat fényképezhettek, írja a nool.hu. A portál szerint erről kedden késő este számoltak be a Magyar Országos Medve Figyelő elnevezésű Facebook-oldalon. A bejegyzés arra is kitér, hogy a nógrádi község határában megfigyelt nyomok nagy valószínűséggel egy állítólagosan „Pétervására és Bükkszék közt észlelt példánytól” származhatnak.

– Az önkormányzat egyelőre semmilyen hivatalos értesítést nem kapott ezzel kapcsolatban – fogalmazott a nool.hu érdeklődésére Bodor Ernőné mátranováki polgármester. – Két éve már történt medveészlelés a település környékén, akkor a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság plakátokat és szórólapokat juttatott el hozzánk, amiben arról tájékoztatták a lakosságot, hogy mi a teendő abban az esetben, ha medvével találkoznak a közeli erdőkben. Természetesen, ha most értesítenek a vadállat felbukkanásáról, minden lehetséges fórumon értesítjük arról a helyieket és a környéken élőket.

Portálunk érdeklődött a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságánál, hogy szerintük valódiak-e a nyomok. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában