Vonatközlekedés

2024.04.08. 08:55

A Debrecen-Eger vasútvonalon pótlóbuszokra is fel kell szállni

Karbantartás miatt jön a változás május végéig.

Molnár Helga

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Utazását legegyszerűbben a menetrendi változásokat is tartalmazó jegy.mav.hu oldalon, vagy a MÁV applikációban tervezheti meg – írja a MÁV.

HMM_7036
Füzesabonyi vasútállomás
A füzesabonyi állomást is érinti a módosult menetrend
A füzesabonyi állomást is érinti a módosult menetrend
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap
  • A Budapest—Miskolc—Sátoraljaújhely vonal Füzesabony—Szerencs vonalszakaszán egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek április 2-től 30-ig, mert a Felsőzsolca—Hernádnémeti-Bőcs közötti Hernád-híd karbantartását végzik. A Sátoraljaújhelyről érkező Zemplén InterCity vonatokról a Füzesabonyba induló személyvonatokra Miskolc-Tiszai pályaudvaron a csatlakozást nem biztosítják.
  • A Debrecen–Füzesabony vonal Debrecen és Macs Ipari Park közötti szakaszán a felsővezetékhálózat kiépítését és új megállóhelyek építését végzik május 31-ig. Emiatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Pótlóbusz jár Debrecen és Balmazújváros, illetve Hortobágy között. A módosítás érinti a Debrecen-Eger közti InterRégiót és a Tisza-tó sebesvonatot.
  • Pótlóbusz közlekedik Debrecen és Balmazújváros között valamennyi vonat helyett. A Debrecen–Eger közötti közvetlen összeköttetést biztosító InterRégió vonatok nem közlekednek. Helyettük Eger és Füzesabony, illetve Füzesabony és Balmazújváros közötti vonatokkal utazhatnak, Füzesabonyban csatlakoznak egymáshoz. A Tisza-tó sebesvonat csak Budapest és Tiszafüred között közlekedik. A munkanapi Debrecen-Hortobágy közötti betétjáratok helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedik, a közút kialakítása miatt Kónyát nem érinti. Május 6-án és 7-én a tiszafüredi vasúti Tisza-híd karbantartása miatt további változások lesznek a menetrendben. A Debrecenből 6 és 15 óra között, valamint a Füzesabonyból 8 és 17 óra között induló InterRégiók helyett nem csak Debrecen és Balmazújváros, hanem Tiszafüred és Füzesabony között is pótlóbuszok közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában