Gyümölcsoltó Boldogasszony

2024.04.09. 17:27

Több mint százan szavalták a rózsafüzér-imádságot a Dobó téren

A Dobó téren több mint százan imádkozták el a rózsafüzért a békéért és a családokért. Harmadik alkalommal szervezik meg Gyümölcsoltó Boldogasszony napján a közös rózsafüzér-imádságot.

Hornyák Réka

Közös rózsafüzér-imádság a Dobó téren

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Rózsafüzér-imádságot szervezett az Egri Fertálymesteri Testület, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján Eger belvárosában. Ezt az eseményt harmadik éve minden évben megszervezik, idén április 8-án volt a közös rózsafüzér imádság. A templom csendjéből kilépve a Dobó téren gyűltek össze több mint százan az imádságra. 

Buda Péter, az egri Fájdalmas Anya plébánia plébánosa, a Fertálymesteri Testület vicekapitánya elmondta, a kezdeményezés során, Szűz Mária közbenjárását kérve a békéért, az élet védelméért, a családokért, a keresztény magyarság megmaradásáért fohászkodnak elsősorban, de imádkoztak a fiatalokért és a jövő nemzedékéért is. Egy egyszerű rózsafüzér imádságra került sor, a napnak megfelelően az örvendetes rózsafüzért imádkozták el. 

Várkonyi György Olivér, az Egri Fertálymesteri Testület főkapitánya azt nyilatkozta az eseményről, hogy erre az imádságra kifejezetten egrieket hívnak, hiszen a város szebb és jobb jövőjéért imádkoznak. 

– Alapvetően ki szeretnénk jönni a templomból, nem szeretnénk, ha a hit egy eldugott dolog lenne, nem szeretnénk bezárkózni a templom mélyébe. Sokkal inkább szeretnénk kint, a szabadban, közösséget alkotva tovább vinni ezt a hagyományt. Különböző rózsafüzérek vannak, melyekhez mindhez egy-egy titok tartozik Jézus életéből. A rózsafüzér titkait ismételgetve elmélyülhetünk abban a titokban, abban a történeti múltban, amely a hit világa, Krisztus élete – részletezte az imádság történetét Várkonyi György Olivér, az Egri Fertálymesteri Testület főkapitánya. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában