Választás 2024

2024.04.22. 16:08

Hét megyei pártlistára gyűjtik az ajánlásokat Hevesben

A Fidesz és a KDNP közös listát állít, hat másik párt önálló képviselőt küldene a Heves megyei közgyűlésbe.

Tóth Balázs

A június 9-i önkormányzati választáson a vármegyei közgyűlés erőviszonyairól is szavazhatnak a választók. A megyei jogú városon kívül élő választópolgárok pártlistákra adhatják voksaikat, és meghatározhatják a közgyűlés összetételét. Dr. Barta Viktor, a vármegyei önkormányzat jegyzője elmondta, a Fidesz és a KDNP pártszövetség közös listát állít, nekik kétezer érvényes aláírást kellett leadniuk, ennyi a törvényi minimum. A Fidesz-KDNP már leadta az aláírásokat, ezek ellenőrzése folyik.

B02I1573
A Heves Vármegyei Közgyűlés össetételéről is szavazhatnak a választók
A Heves Vármegyei Közgyűlés össetételéről is szavazhatnak a választók (Illusztráció)
Forrás: Novotni Ákos/Komárom-Esztergom megyei 24 Óra

A megyei jegyző hozzátette, fölvette az aláírásgyűjtő íveket a DK, az MSZP, a Jobbik, a Mi Hazánk, a Momentum és a Vona Gábor-féle Második Reformkor. Ezek a pártok önálló listát állítanának, indulásukhoz 978 érvényes ajánlást kell leadniuk május 7-én 16 óráig. A pártoknak elméletileg lehetőségük van még közös lista állítására is, ehhez előbb a jelenlegi íveiket vissza kell adniuk és újat kell kérniük. Ezen kívül is indulhatnak még pártok, hiszen még fölvehetik az ajánlóíveket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában