Természetvédelem

2024.04.01. 11:48

Tavaszi erdő nagytakarításra várják az önkénteseket

Az Egererdő Erdészeti Zrt. és az Aktív Magyarország közösen szervezi a természetvédelmi programot. Az idei tavaszi erdő nagytakarításra bárki jelentkezhet, aki szemétszedéssel tisztítani szeretné a környékbeli erdőket.

Hornyák Réka

Bárki jelentkezhet a tavaszi erdő nagytakarításra. Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egererdő Erdészeti Zrt. és az Aktív Magyarország tavaszi erdő nagytakarítási programjának célja az, hogy az erdők újra tiszták legyenek az esetleges szeméttől. Ezzel együtt felhívják a figyelmet a természet tisztán tartására, hogy minél kevesebb szennyező anyag kerüljön a természetbe. 

Az idei tavaszi erdő nagytakarításra is várják a lelkes önkéntesek jelentkezését, akiknek kesztyűt és zsákot a szervezők biztosítanak. Heves vármegyében hat település erdeiben lesz lehetőség az erdők tisztítására tavasszal. 

Tavaszi erdő nagytakarítás a térségünkben

  • Gyöngyössolymoson április másodikán, kedden reggel nyolc és dél között a község 85A és 86A erdőrészletével kezdik a rendrakást. A takarítása a kapcsolattartónál, Dudás Bélánál lehet jelentkezni. 
  • Egerbaktán április harmadikán, szerdán, reggel nyolc és délután egy óra között lesz lehetőség a segítségnyújtásra. A 24-es úton a Rábca völgyig tartó erdőszakaszt, valamint a bükkszéki úti erdőszakaszt lehet takarítani. Az esemény kapcsolattartója Babiczki József. 
  • Recsk és Parád térségében április ötödikén, pénteken reggel nyolc és dél között takarítanak. A helyszín Ilona-völgy és a 24-es úti szakasz, Érdeklődni Somay Gergely kapcsolattartónál lehet. 
  • Parádsasváron április 12-én, pénteken várják az önkénteseket, szintén reggel nyolc és dél között. A takarítást a település környékén végzik majd, a kapcsolattartó szintén Somay Gergely. 
  • Nagyvisnyón április tizenötödikén, hétfőn lesz lehetőség segíteni, délelőtt tíz és délután egy óra között. Az önkéntes csapatok a Gizsír-völgy mentén tudnak takarítani, érdeklődni Bognár Bencénél lehetséges. 
  • Végül, de nem utolsó sorban pedig Felsőtárkányban is várják a segítőket, szintén április tizenötödikén, hétfőn, reggel fél kilenc és dél között. A csapatok az Oldal-völgy, valamint a Bánya-hegyi bejáró területén tudnak takarítani, az eseménnyel kapcsolatban Gyenes Istvánt lehet keresni. 

Az önkéntes segítségnyújtásról az Egerderdő Erdészeti Zrt. és az Aktív Magyarország Facebook oldalán, valamint a Tavaszi Nagytakarítás honlapján lehet további információkat megtudni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában