Környezetvédelem

2024.04.09. 18:58

Tavaszi nagytakarítás az erdőben

A Heves Vármegyei Kormányhivatal kollégái elkötelezett támogatói a környezetvédelemnek, rendszeresen csatlakoznak szemétszedő akciókhoz, mint a Tavaszi Nagytakarítás nevű akció.

Heol.hu

Több köbméter hulladékot gyűjtöttek össze az erdőben

Forrás: Facebook

Fotó: Heves Vármegyei Kormányhivatal

Az Erdők napjától a Föld napjáig tart a Tavaszi Nagytakarítás nevű akció, amellyel az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft. a természet tisztán tartására hívja fel a figyelmet és ha már szemetes erdőrésszel találkozunk, azt tisztítsuk meg. Az akció kapcsán, szervezett túrákhoz is csatlakozhatunk melyeken önkéntestársainkkal együttesen tisztíthatjuk meg az erdőt a szeméttől. A szemétszedő túrák a kampány során folyamatosan frissülnek a honlapon, így ha nem találunk helyileg vagy az időpont tekintetében megfelelőt érdemes máskor visszalátogatni.

Szervezett szemétszedő túrákon kívül is csatlakozhatunk az akcióhoz:

Ha túrázni mész, a bicska, kulacs és térkép mellé pakolj be egy szemeteszsákot is!

- írják a honlapon

Egy ilyen akcióhoz csatlakoztak a Heves Megyei Kormányhivatal kollégái is Recsk térségében, osztották meg közösségi oldalukon. A kormányhivatal rendszeres résztvevője a „Tavaszi Nagytakarítás – takarítsuk ki együtt a természetet!” kampánynak. Az önkéntesek ezúttal is több köbméter hulladéktól tisztították meg az erdőt! 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában