Családi nap

2024.04.03. 20:04

Vidám húsvéti ramazurit csaptak az üdülőövezetben

Immár harmadik éve rendezték meg a húsvéti ramazurit Mátraderecskén, az üdülőövezetben. Jóga, játékos versengés, csokikeresés, túra, kézműveskedés tarkította a napot, ami remekül sikerült.

Barta Katalin

Idén a remekül sikerült a húsvéti ramazuri, ami az Mátraderecskei Üdülőövezetért Egyesület tavaszköszöntő programjának is beillett. Mint azt Bere Károly egyesleti elnöktől megtudtuk, családösszehozó, barátságteremtő programokkal készültek az egésznapos találkozóra, amelyen az egyesületi tagok és az üdülőtulajok vehettek részt. 

Kicsik és nagyok is jól szórakoztak a húsvéti ramazurin
Kicsik és nagyok is jól szórakoztak a húsvéti ramazurin
Forrás: Beküldött fotó

Ez alkalommal a felnőtteknek is szép számmal kínáltak lehetőséget a szórakozásra, kikapcsolódásra. Reggeli jógával indult a nap a Hegyleső téren, az üdülőövezet közepén, ahol sokan örömmel követték, Purcselné Dusnoki Zsuzsanna, jóga edző gyakorlatait.

Tojáskereséssel folytatódott a délelőtt, ahol az egyesület és a felajánlók csoki csemegéit rejtették el a szülők az üdülők közti sportpályán, majd jött a gyerekroham és gyorsan fel is kapkodták a több kilónyi édességet. A három korosztályból a legjobbakat megajándékozta az egyesület. A nyuszisimogatás, kézműveskedés után egy hét kilométeres túrához csatlakozhattak, akiket Tóth Szabolcs túravezető az üdülőövezet közepéről vezetett el a Fehérkő-kilátóhoz. Közben elsétáltak a panoráma terasz mellett, majd a Kata-réti patakot keresztezték és a Baláta patak által elárasztott mocsaras rész után egy meredekebb kaptató után jutottak el a kilátóig. 

Ezalatt Szabolcs beavatta az érdeklődőket a táj jellegzetességeibe, valamint gomba-gyorstalpalót is kaptak tőle a túrázók. Igyekezett átadni mindenkinek a mátrai állat- és növényvilág, illetve terep- és tájismereti tudásánák java részét a kétórás kirándulás alatt. 

A hétvégi ramazurin résztvevők már a következő programsorozat részleteit várták Bere Károlytól, aki az egy nappal a húsvéti programok előtt megtartotta az egyesület éves beszámolóját, és ismertette a tervezett eseményeket. A tagok támogatásukról biztosították, majd az egyesület  gondjait-bajait is megvitatva, és az évet nagyvonalakban megtervezve, pozitívan zárult a közgyűlés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában