Különleges túra

2024.05.24. 18:28

A kőtengernél pünkösdöltek idén az abasáriak

Az abasári kőtenger különös természeti képződmény, korábbi vulkáni tevékenység eredménye. Sok embert megmozdított a különleges program.

Szabó István

Sokak örömére szervezték meg a túrát a kőtengerhez

Pünkösd vasárnap nagyon sokan látogattak egy szervezett kirándulás révén az abasári kőtengerhez, adta hírül Kazsu Attila, Abasár polgármestere. Közlése szerint a laktanyai sportpálya előtt találkoztak a résztvevők, onnan még autóval mentek tovább pár száz métert. Az övcsatornán áthaladva leparkoltak, és onnan már gyalog folytatták az útjukat, tette hozzá a községvezető. 

– Gyönyörű helyen lakunk, nem tudjuk elégszer ismételni. Örülök, hogy ilyen sok embert megmozdított a kőtengeri kirándulásunk. Hatalmas élmény volt! Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a túrán! Folytatjuk! – részletezte Kazsu Attila.

Az abasári kőtenger egy különös természeti képződmény. A Serpenyő-völgyben található, és a korábbi vulkáni tevékenységből visszamaradt, változatos kőtömbök sokasága nyújt nem mindennapi látványt. Csak ritkán látogatható, mert a Tekeres-patak Fogadó tulajdonában álló lezárt magánterületen található. Emellett a kőtenger teljes területe Natura 2000 védelem alatt áll, a Bükki Nemzeti Park tájvédelmi körzetébe tartozik.

Kazsu Attila hozzátette, hogy sokak előzetes érdeklődésére került sor a túra megszervezésére, a mintegy 2,5 kilométeres kirándulást ő maga vezette. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában