Madarak és fák napja

2024.05.18. 15:04

Közel 200 facsemetét ültetett az MVM Mátra Energia Zrt.

A Föld napja után most a Madarak és fák napja alkalmából fásított a cég. Az MVM Mátra Energia Zrt. elkötelezett a környezetvédelem mellett.

Szabó István

A madarak és fák napja alkalmából az MVM Mátra Energia Zrt. a társaság zöld programsorozata részeként közel 200 facsemetét ültetett el a bánya rekultivációs területein, közölte pénteken közösségi oldalán az energetikai vállalat.

– Az akció a nemrég megvalósított Csodálatos Állatvilág elnevezésű fotópályázatunkhoz is kapcsolódik oly módon, hogy akkor társaságunk ígéretet tett, hogy annyi fát ültet el, ahány pályamű beérkezik. Ennek első magvalósításaként a Föld napján, mely e jeles nap testvérünnepe, az első 10 helyezett alkotáshoz kapcsolódóan a vállalat menedzsmentje Vécsi György vezérigazgató vezetésével 10 darab vérszilva facsemetét ültetett el az erőmű bejáratánál. Társaságunk, ígéretéhez híven, a további közel 200 darab fát e kiemelt nap alkalmából a bánya rekultivációs területein helyezte el. A több mint százéves hagyománnyal rendelkező ünnep alkalmából megvalósított faültetéssel az MVM Mátra Energia Zrt. tovább erősíti elkötelezettségét a zöld átállás mellett. A Madarak és fák napi aktivitással társaságunk ráirányítja a figyelmet a természetvédelemre, a környezetvédelemre, valamint tevékenysége környezete védelmére, értékeire. Cégünk zöld programsorozata folytatódik, hamarosan újabb állomásához érkezik, melyről szintén hírt adunk – áll az MVM Mátra Energia Zrt. Facebook-bejegyzésében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában