Igazodtak

2024.05.28. 07:39

Megváltozik a látogatási rend a gyöngyösi kórházban

Többen szóltak, hogy kevés a látogatásra fordítható idő a Bugát Pál kórházban. Ezért a kórház vezetősége, igazodva a betegek és hozzátartozóik igényeihez, változtatott az intézmény látogatási rendjén.

Heol.hu

Az utóbbi időben több hozzátartozói jelzés érkezett a kórház vezetéséhez, hogy kevés az egy szerdai nap a munkaidő utáni látogatáshoz. Az indokolt hozzátartozói jelzésekre reagálva új látogatási rend lép életbe június 1-től a kórházban - értesítette portálunkat T. Bokros Mária, az intézmény szóvivője.

CZT_4133 Bugát Pál Kórház
A gyöngyösi kórház látogatási rendjét a hozzátartozók igényeihez igazították
A gyöngyösi kórház látogatási rendjét a hozzátartozók igényeihez igazították 
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az új látogatási rend szabályait részletezte a szóvivő:

Hétfőn, szerdán és pénteken 16 és 17 óra között, kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap pedig 14 és 15 óra között lesz lehetőség a hozzátartozóknak a látogatásra.

A látogatási rend korábban megszokott rendje nem változik.

  • Továbbra is egy beteghez az adott látogatási időben legfeljebb 2 látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy 1 látogató esetében 60 perces időtartamra.
  • Amennyiben a beteg állapota megengedi, a látogatást nem a betegszobában, hanem az osztály előterében kell megtenni.
  • Ha a beteg állapota megengedi, az időjárás függvényében lehetőség szerint a szabadtéren történjen a látogatás. Ennek helyszíne a hotel diagnosztikai épület főbejárata előtti tér. Ez esetben egyszerre két látogatót fogadhat a beteg, egy óra időtartamig.
  • A látogatók az új szakrendelő bejáratán érkezhetnek.
  • A Covid -19 fertőzés miatt kezelt betegek továbbra sem látogathatók. Részükre csomag eljuttatására látogatási idő alatt van lehetőség.
  • Az úgynevezett „apás szülések ” esetében a szülő anya kísérője az apa vagy az általa választott más, az ellátásban aktívan részt nem vevő személy lehet. Ez a személy nem minősül látogatónak, rá a szülés ideje alatt a kísérőkre vonatkozó szabályok érvényesek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában