Esik

2024.05.24. 11:57

Már homokzsákokkal védekeznek a víz ellen Egerben +videó

A napok óta tartó esőzés miatt több utcát is eláraszt a heves esőzések folyamán a víz. A Kistályai és a Mátyás király utca a város két kritikus pontja, homokzsákolásba kezd az önkormányzat.

Szabadi Martina Laura

Napok óta tartanak a heves esőzések, ma délelőtt ismét nagy mennyiségű csapadék zúdult le Egerre, az önkormányzat a város kritikus pontjain homokzsákokkal próbál segítséget nyújtani a víz elleni védekezésben, közölte pénteken dél előtt Eger önkormányzata.

– Az elmúlt 5 évben, ahol az önkormányzat a város területén útfelújítást, az árkok tisztítását, a csapadékcsatorna cseréjét elvégezte, ott a hirtelen lehulló csapadék elvezetése megoldott. Lakossági jelzések alapján Egerben jelenleg két kritikus területen, a Mátyás király úton, valamint a Kistályai úton okoz hatalmas gondot a nagy mennyiségű csapadékvíz elvezetése. Eger főbb úthálózatának jelentős része, így ezen útszakaszok is a Magyar Közút Zrt.-hez tartoznak. Mindezek ellenére Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata próbál minden segítséget megadni, így a Városgondozás Eger Kft.-vel közösen 1000 homokzsákot (szükség esetén a mennyiség növelhető) biztosít a Kistályai úton található vállalkozások számára, sőt olyan, ott működő cégnek is, mely közigazgatásilag már nem Egerhez, hanem Andornaktályához tartozik. Az önkormányzat a Magyar Közút Zrt.-vel, az Egri Rendőrkapitánysággal és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve végzi az esőzés okozta problémák gyors elhárítását, megoldását – részletezték.

Az Agira Tv Bt. videójából jól látszik, hogy a heves jéggel érkező esőzés következtében a hegyoldalakról nagy mennyiségű sár is lejött a vízzel együtt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában